O familie de români a încasat ilegal aproape 300.000 de euro din venitul de cetățenie. Ancheta a început

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Anchetă în Italia: 55 de români acuzați că au înșelat statul cu venitul de cetățenie cu sute de mii de euro
Anchetă în Italia: 55 de români acuzați că au înșelat statul cu venitul de cetățenie cu sute de mii de euro

Acte false, bani câștigați la jocurile de noroc, mașini și motociclete nedeclarate, o barcă într-un port de la Marea Adriatică, pentru a ajunge la traficantul de droguri, sunt doar câteva dintre bunurile descoperite de polițiștii italieni la persoanele care încasau ilegal venitul de cetățenie.

Din 200 de verificări, efectuale de Poliția financiară în anul 2023, au fost depistate 164 de nereguli și au fost semnalate 106 persoane pentru că au obținut ilegal venitul de cetățenie. Astfel, 75 de italieni și 120 de străini au beneficiat lunar de bani, în ciuda faptului că aveau alte venituri zilnice sau dețineau bunuri mobile și imobile.

Potrivit Poliției Financiare, peste 300 de mii de euro de prestații au fost blocate înainte de a fi plătite reclamanților, dar prejudiciul pentru ultima perioadă de valabilitate a venitului de cetățenie este în jur de un milion și jumătate de euro, scrie perugiatoday.it.

O familie de români a ajuns în vizorul Parchetului Perugia pentru încasările necuvenite ale venitului de cetăţenie în valoare de 270 de mii de euro. Cele nouă persoane, toate din aceeași familie de etnie romă, ar fi făcut „declarații false și atestate lucruri neadevărate” în cererile depuse la INPS pentru obținerea subvenției, ascunzând deținerea unor imobile și 2.200 de metri pătrați de teren în România, automobile Audi, Volkswagen Passat, BMW Seria 3, Audi A4, Volkswagen Golf, Audi A3, Alfa 156, Ford Focus, Lancia Lybra. La acestea se adaugă diverse conturi curente din România.

O altă familie de italieni, aflată deja în proces, ar fi ascuns faptul că deținea o barcă, un teren și câștiguri la loterie. Cei doi, apărați de avocatul Francesco Cinque, ar fi încălcat regulile „pentru a obține necuvenit beneficiul” venitului de cetățenie fără a declara bunurile mobile și imobile în proprietate. Potrivit Parchetului Perugia, cei doi ar fi „format declarația unică substitutivă pentru calculul ISEE” cu „declarații false și care atestă lucruri neadevărate”.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel