O chelneriță refuză să lucreze în restaurantele în care copiii mănâncă gratuit: „Aceste oferte atrag un anumit tip de persoane” - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O chelneriță refuză să lucreze în restaurantele unde copiii mănâncă gratuit -Aceste oferte atrag un anumit tip de persoane
O chelneriță refuză să lucreze în restaurantele unde copiii mănâncă gratuit -Aceste oferte atrag un anumit tip de persoane

Prezența familiilor cu minori în restaurante a stârnit mai multe dezbateri. Unii clienți sunt supărați că trebuie să asculte crizele și strigătele celor mici, iar uneori sunt nevoiţi să aştepte mai mult timp mâncarea.

În unele cazuri, proprietarii restaurantelor au decis să-și limiteze clientela doar la adulți. Dacă, pe de o parte, unii au fost de acord cu această politică, alții s-au plâns de excludere și au subliniat cât de necesar este să aveți răbdare cu copiii, decât să le îngreunați viața părinților, eliminându-le oportunitățile de a savura o masă la un restaurant.

În acest caz, o tânără din SUA care lucrează ca și chelneriță a povestit urmăritorilor săi de pe TikTok despre dificultățile care apar în localurile în care toți copiii se bucură de oferte speciale și meniuri gratuite. 

Tânăra chelneriță Moe își prezintă punctul de vedere asupra problemei printr-un videoclip de un minut și jumătate postat pe contul său TikTok.

 

Dacă clientul plătește mai puțin, asta nu înseamnă că ospătarul lucrează mai puțin

 

Fata spune că este conștientă de dorința părinților de a lua prânzul sau cina într-un restaurant împreună cu copiii lor care în acest fel se pot bucura de o masă diferită de cea pregătită acasă.

Totuși, continuă Moe, există o altă perspectivă care trebuie luată în considerare. „Refuz să lucrez în localurile care oferă meniuri speciale pentru copii, deoarece aceste oferte atrag un anumit tip de oameni care, printre altele, nu lasă bacșiș”, ai ales că în Statele Unite o mare parte din salariile ospătarilor provine din bacșișuri de la clienți. 

„În practică, tipul de clienți lasă un bacșiș pe baza prețului deja redus, completat cu meniuri gratuite sau alte oferte, și nu la prețul integral. Acest lucru este greșit. Chiar dacă clientul plătește mai puțin asta nu înseamnă că și chelnerul lucrează mai puțin”, spune Moe.

În cazurile familiilor cu copii, chelnerii muncesc mai mult decât de obicei. "Acești clienți comandă, de obicei, o mulțime de feluri de mâncare gratuite pentru copiii lor, precum chipsuri, care sunt apoi aruncate în stânga și în dreapta. Copii murdăresc podeaua și mesele, chiar și pe cele din apropiere. Același lucru este valabil și cu băuturile. Ofertele speciale de acest tip ajung să provoace diferite tipuri de abuz asupra ospătarilor, iar eu nu vreau să am nimic de-a face cu asta, concluzionează Moe.

@moe.makes.magick Replying to @kelleykr #fundie #fundiesnark #cult #iblp #ati #advancedtraininginstitute #billgothard #jimbobduggar #duggars #duggarfamily #duggarsnark #duggartiktok #joshduggar #moemakesmagick #michelleduggar #peoplenotpotential #instituteinbasiclifeprincipals #advancedtraininginstitute #homeschool #19kidsandcounting #tlc #jillduggar #jillduggardillard #jilldillard #derickdillard #countingthecost #quiverfull #server #serverproblems #waitress #waitresslife #waitressproblems #kidseatfree ♬ original sound - Moe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel