O bunică și-a vândut nepoatele pentru un ban de aur. Minorele nu au tată, iar mama are probleme psihice

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

O bunică din Mehedinți și-a vândut nepoatele de 9, respectiv 12 ani pentru doi galbeni din aur. Astfel, aceasta ar fi obținut o mie de euro de fiecare copilă. 

O bunică din Mehedinți și-a vândut nepoatele de 9, respectiv 12 ani pentru doi galbeni din aur. Astfel, aceasta ar fi obținut o mie de euro de fiecare copilă. Aceasta intenționa să-și căsătorească forțat cele două nepoate de care avea grijă. Femeia este cercetată acum de poliție, iar minorele au ajuns într-un centru de plasament, relatează Digi24.

Totul a început când vecinii au anunțat Protecția Copilului după ce ar fi aflat că bunica și-ar fi vândut nepoatele. Mai exact, aceasta le-a vândut pentru căsătorie pe fetite.

 

Cele două fetițe au fost căsătorite contra unui galben

 

,,Este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese", a declarat directorul DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

,,Fetele erau puțin debusolate, pe bună dreptate, de situația în care se aflau. Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă", a declarat psihologul Lorena Popescu.

 

Polițiștii vizează infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală

 

Cele două minore au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți, efectuându-se cercetări în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală, a declarat Gabriela Ciocioană, purtător de cuvant IJP Mehedinți, potrivit Digi24.

Fetele erau crescute de bunică întrucât nu au tată, iar mama lor are probleme psihice. Vecinii acestora sunt șocați, întrucât ei știau că fetele sunt îngrijite corespunzător de bunica din Mehedinți.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel