O asistentă demonstrează cum purtarea mănușilor duce la contaminare încrucișată cu bacterii (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O asistentă medicală a realizat un videoclip care explică cum purtarea mănușilor atunci când ieșim să facem cumpărături alimentare poate provoca contaminarea încrucișată cu bacterii, scrie The Independent.

Molly Lixey, o asistentă din Michigan, a distribuit un videoclip pe Facebook în care demonstrează cât de ușor putem răspândi germenii atunci când purtăm mănuși.

În videoclip, Lixey spune că a văzut „O mulțime de oameni în public care poartă mănuși în acest moment. Grozav. Dacă doriți să purtați mănuși, totul este bine, puteți să faceți asta. Dar am vrut să vă reamintesc acest mic lucru numit contaminare încrucișată ", afirmă ea.

Asistenta medicală își pune apoi o pereche de mănuși din latex albastru și realizează un scenariu în care merge la supermarket, punând o pereche de mănuși în mașină și apoi intră în magazin.

Lixey descrie cum, atunci când suntem în supermarket, alegem să ștergem căruciorul cu șervețele, în timp ce purtăm mănuși.

 

„Dar este pe mănușile mele!” 

 

Cu toate acestea, atunci când mergem să ridicăm un articol, cum ar fi hârtie igienică, de pe raft, acest lucru va duce la creșterea numărului de germeni de pe mănuși.

În videoclip, asistenta folosește un bol în care se află o substanță verde și lipicioasă pentru a reprezenta germenii, pe care îi întinde pe mână atunci când descrie introducerea hârtiei igienice în căruciorul supermarketului.

„Acum, după cum vedeți, am toți acești germeni", spune ea, în timp ce arată la cameră vârful degetelor acoperite cu verde.

„Dar este pe mănușile mele! E în regulă, nu? " adaugă ea.

 

„O, Doamne, uită-te la toate aceste bacterii”

 

Cu toate acestea, după ce a atins primul articol din supermarket și a obținut substanța verde pe mănuși, apoi își unește mâinile, după care răspunde la un mesaj de pe telefonul ei, pe care Lixey îl reprezintă printr-o bucată de carton.

Ea continuă să atingă alte articole din magazinul alimentar, în timp ce își atinge și nasul pentru că avea o mâncărime.

„O, Doamne, uită-te la toate aceste bacterii", spune ea, având substanța verde „germen" pe vârful nasului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel