O altă țară a depășit Italia la numărul de cazuri de coronavirus. Creștere record

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

India a depăşit Italia şi a urcat pe locul al şaselea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume de noul coronavirus, după ce a raportat sâmbătă un număr record de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, informează DPA.

Ministerul Sănătăţii din India a raportat 9.887 de cazuri noi diagnosticate în ultimele 24 de ore. Totalul infectărilor a ajuns în această ţară la 236.657 de cazuri confirmate.

Cel puţin 294 de decese asociate maladiei COVID-19 au fost anunţate sâmbătă în India, iar numărul total al victimelor a urcat astfel la 6.642.

Conform acestor statistici, India a urcat pe locul al şaselea în clasamentul celor mai afectate ţări de pandemia de COVID-19, depăşind bilanţul Italiei de 234.531 de cazuri confirmate până vineri seară, potrivit cifrelor comunicate de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

Multe cazuri noi au fost raportate în zonele rurale ale Indiei, după ce sute de mii de muncitori zilieri au părăsit oraşele plasate în carantină pentru a se întoarce în satele lor natale şi au rămas fără locuri de muncă în timpul pandemiei.

 

Restricţiile au rămas în vigoare în zonele de mare risc

 

Autorităţile indiene au început să le permită ieşirea din oraşe la începutul lunii mai, fapt care a dus la scene haotice şi la formarea unor cozi impresionante în faţa punctelor de control sanitar amplasate la periferiile aglomeraţiilor urbane.

Guvernul federal indian a început să relaxeze în ultimele săptămâni măsurile de izolare, adoptate pe 25 martie, încercând să repornească economia ţării.

Restricţiile au rămas însă în vigoare în zonele de mare risc, în timp ce pieţele, magazinele şi companiile industriale au primit permisiunea de a îşi relua activităţile. Călătoriile rutiere, feroviare şi aeriene au fost, de asemenea, reluate.

Guvernul indian a anunţat, totodată, noi reguli privind redeschiderea mallurilor, restaurantelor, hotelurilor şi lăcaşurilor de cult, cu menţinerea restricţiilor asociate unor adunări publice numeroase, începând de luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel