O adolescentă de 16 ani s-a ales cu gâtul rupt, după provocarea „skull breaker“ de pe TikTok: „Nu am vrut, dar au fost presiune din partea colegilor“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sarah Platt se distra cu prietenii la un turneu de hochei, când amicii ei au îndemnat-o să încerce provocarea  „skull breaker“ - "sparge craniul", foarte populară pe TikTok. Acum, la 18 ani, ea încă suferă de complicații.

O adolescentă care și-a rupt gâtul încercând o provocare online a lansat un avertisment - în timp ce experții dezvăluie că copii de doar șase ani urmăresc nebunii virale periculoase.

Sarah Platt, pe atunci în vârstă de 16 ani, își făcea de cap cu prietenii la un turneu de hochei, când amicii ei au îndemnat-o să încerce provocarea "sparge craniul".

Odată populară pe rețelele de socializare, această provocare presupune ca două persoane să te lovească cu picioarele de sub tine, astfel încât să cazi în cap.

Dar, în timp ce prietenii ei au scăpat nevătămați, adolescenta a fost transportată de urgență la spital pe o placă vertebrală, fără să simtă nimic în piciorul drept după ce a aterizat pe gât. La spital, medicii au constatat că își rupsese trei oase din gât și vertebra T5.

O adolescentă de 16 ani s-a ales cu gâtul rupt, după provocarea „skull breaker“ de pe TikTok

 

"A fost doar o modă care exista la vremea respectivă. Ne-am gândit că ar fi amuzant și amuzant să facem TikTok-ul, dar eu nu am vrut să particip pentru că nu am vrut să mă rănesc. Dar a fost un pic de presiune din partea colegilor", a declarat ea pentru Mirror.co.uk.

Acum are 18 ani și, din fericire, este din nou pe picioare, Sarah suferă încă de complicații care dezvoltă sindromul de tahicardie posturală, care o face să leșine.

Îndemnându-i pe alții să nu încerce provocările, ea a adăugat: "Vreau să încerc să îi fac pe oameni să fie mai conștienți să nu o facă, pentru că s-ar putea sfârși cu rănirea cuiva."

„Nu am vrut, dar au fost presiune din partea colegilor“

 

"Am fost unul dintre cei norocoși. Este în viață și merge - slavă Domnului - dar, în mod evident, trebuie să ne confruntăm cu altceva ca urmare", a afirmat mama lui Jane.

Expertul în siguranță online John Staines, fost ofițer de poliție, trage un semnal de alarmă după ce a vorbit cu copii de numai șase ani care au asistat la provocări periculoase pe internet.

 "Părinții cred că TikTok este plin de dansuri vesele și nu-și dau seama că există și o parte mai întunecată. Oamenii dau vina pe TikTok, dar ei au miliarde de utilizatori și nu este posibil ca aceștia să urmărească toate videoclipurile. Nici măcar cei mai buni algoritmi din lume nu ar putea face asta. Cu toate platformele de socializare, părintele trebuie să facă parte din această călătorie. Iar copilul trebuie să poată vorbi cu părinții", atrage el atenția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel