Numărul infectărilor crește din cauza românilor care au fost la mare: „Acolo este cu predilecție populație nevaccinată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Numărul infectărilor crește din cauza românilor care au fost la mare „Acolo este cu predilecție populație nevaccinată”
Numărul infectărilor crește din cauza românilor care au fost la mare „Acolo este cu predilecție populație nevaccinată”

Miercuri au fost raportate 541 infectări SARS-COV-2 pentru ultimele 24 de ore. Nivelul este similar cu cel din ziua anterioară.

Rezultatele primului studiu privind eficiența serurilor anti-COVID în România arată că riscul de spitalizare scade de 12 ori pentru cei imunizați. Iar în ceea ce privește decesul, de 14 ori.

Datele în baza cărora a fost efectuat acest studiu sunt din perioada valului 3 al pandemiei în România.

Conform raportului, daca între cele 2 injecții eficiența serului anti-COVID este de 16 %, la 2 săptămâni după imunizarea cu a doua doză depășește 90 de procente, relatează Știrile PRO TV. Studiul arată că în cazul celor imunizați complet, dacă se infectează, șansele de a ajunge în spital sunt reduse. Eficiența vaccinării trece de 92% pentru astfel de persoane.

Procentul de protecție este mare chiar și după administrarea primei doze. De asemenea, cei cu schema complet de vaccinare au șanse mai mici de 10 la sută să dezvolte o formă gravă a bolii, dacă se infectează.

„O persoană vaccinată complet e de 10 ori mai protejată împotriva infecției decât cele nevaccinate. O persoană vaccinată cu schema completă are un risc de 12 ori mai scăzut de a ajunge în spital, de a se interna. Eficiența schemei complete de vaccinare la peste 14 zile pentru prevenirea deceselor este de 93 la sută”, spune dr. Valeriu Gheorghiță.

În lipsa vaccinării, tulpina Delta câștigă teren. 46 de cazuri noi au fost depistate în ultima săptămână.

 

Suntem pe ultimul loc la numărul de doze la 100 de persoane in Europa

 

„Se vede efectul litoralului românesc, în care nu sunt aplicate și respectate măsurile. Acolo este cu predilecție populație nevaccinată”, a precizat Adriana Pistol.

Între timp, la Ministerul Sănătății se stabilesc ultimele detalii pentru acordarea tichetelor în valoare de 100 de lei pentru cei care se vor imuniza. Banii se vor da după a doua doză, cel mai probabil din luna septembrie.

Conform contului de Twitter VaccinationEU, România este pe ultimul loc la numărul de doze la 100 de persoane. De altfel, conform graficului, cea mai mică rată de vaccinare o au țările din estul Europei.

„Un alt lucru pe care l-am observat în țările din UE, mai ales țările din Vest, activitatea de comunicare și informare s-a bazat mai degrabă pe prezentarea datelor organizatorice și logistice și mai puțin pe convingerea persoanelor de beneficiile vaccinării, pentru că, tradițional, oamenii în țările respective se vaccinează și au încredere în vaccin”, susține Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că a treia doză de vaccin va începe să fie administrată la noi cel mai probabil de luna viitoare persoanelor vulnerabile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel