Numărul copiilor infectați cu coronavirus, în creștere în Republica Moldova

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Studiu: Copiii cu vârste sub 10 ani produc mai mulţi anticorpi împotriva COVID-19
Studiu: Copiii cu vârste sub 10 ani produc mai mulţi anticorpi împotriva COVID-19

Numărul copiilor infectați cu noul tip de coronavirus, după identificarea tulpinii britanice pe teritoriul Republici Moldova, a informat sâmbătă, 10 aprilie, Guvernul de la Chișînău într-un comunicat de presă.

"Este o situație alarmantă în ceea ce privește afectarea copiilor de către virusul Sars-Cov-2. În prezent, sunt 12.528 de copii infectați, lucru care nu se întâmplă înainte de importarea tulpinii britanice în Republica Moldova. Dinte aceștia, 53% au vârstă cuprinsă între 11 și 17 ani", a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi, după convocarea ședinței Centrului unic de comandă a stării de urgență.

Acesta consideră grav și faptul că un număr mare de gravide suferă de COVID - 973 de persoane. Raportul prezentat de Ministerul Sănătății arată că sâmbătă s-au înregistrat 910 cazuri noi de infecție, dintre care 223 în Chișînău, din totalul de 5 799 de teste efectuate. Astfel, în prezent, numărul bolnavilor de COVID ajunge la 19 130 persoane, dintre care 3770 sunt internați, 316 se află în stare gravă, iar 32 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

Actualmente, Republica Moldova se plasează pe locul 18 în Europa la capitolul de noi infectari și pe locul 16 la capitolul mortalitate. 
Până sâmbătă, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Ministerul Sănătății este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze. "Este singură companie care a depus dosarul la licitația declarată de MSMPS (Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale). Ministerul continuă negocierile directe și cu alți producători că să reușim să aducem cât mai curând posibil și alte vaccinuri în Republica Moldova", a declarat Aureliu Ciocoi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel