"Nu vreau ca postarea asta să fie văzută de angajații de la stat". Cât cheltuie România pe salariile bugetarilor

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Deputatul Cristina Prună spune că România cheltuie 37% din bani pe salariile bugetare, un procent mult mai ridicat față de medie europeană, care este de 23%. 

"Cum? Cum e posibil ca România să cheltuie 37% din veniturile din taxe și impozite pe salariile angajaților la stat comparativ cu media europeană de 23%? Vorbim de peste 1,28 milioane de oameni angajați la stat.

Vor spune unii că la noi problema e că statul nu colectează suficient sau că taxele în România sunt prea mici. Ceea ce este complet greșit pentru că tocmai guvernul a crescut o nouă serie de taxe de la 1 ianuarie. În plus, avem cele mai mari taxe pe salariile mici din UE.

Nu îmi doresc ca această postare să fie văzută ca un atac la cei care lucrează la stat. Sunt foarte mulți oameni de bună credință care muncesc mult și au rezultate într-un job la stat. Din păcate, pentru fiecare astfel de român, de multe ori mai e unul pe lângă el angajat politic, protejat și care doar încasează salariul. Și deși Marcel Ciolacu ne promitea verzi și uscate, cum că vor strânge cureaua și vor stopa angajările la stat, în realitate nu s-a întâmplat!

Dacă am avea un stat mai suplu, am avea bani și pentru reducerea taxelor pe salarii (https://zerotaxe.ro/sustine/) și pentru o creștere predictibilă a pensiilor. Și nu am mai vedea nici creșteri aberante de taxe sau taxe noi de tipul 'taxa pe soare'.

Nu e niciodată prea târziu. Puterea este în mâna românilor plătitori de taxe și impozite, în mâna românilor care muncesc la stat inclusiv pentru pilele politice, în mâna antreprenorilor care își dezvoltă afaceri în România dar primesc în schimb taxe peste taxe.

Avem nevoie de speranța și credința că lucrurile se pot schimba în România. Ele pot veni doar de la voi prin munca pe care o faceți zi de zi și pentru care România încă nu e pierdută definitiv. Toți cei care rămâneți aici și trăiți în această țară în ciuda acestor nedreptăți sunteți speranța. Va veni și decontul acestor politicieni incompetenți care au căpușat România de prea mult timp," spune deputatul USR Cristina Prună. 

Prună, contrată: "Întrebați-l pe Fritz"

 

Prună a fost contrată de subprefectul de Timiș, Ovidiu Virgil Drăgănescu. 

Ovidiu Virgil Draganescu spune că în administrația locală salariile au ajuns să fie foarte mari și a dat în acest sens exemplul primăriei Timișoara, condusă de Dominic Fritz. 

"Salariile mari nu sunt la stat, ci în administrația locală. Excluzând ministerele și alte autorități centrale, salariile angajaților statului sunt și pe jumătate din salariile celor din primării sau consilii județene.Intrebati-l pe Fritz ce salarii sunt în primăria Timișoara. Aproape duble față de cele din prefecturi sau servicii deconcentrate," a spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel