Noul ministru al sănătăţii britanic vrea să restabilească "normalitatea" cât mai repede posibil

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sajid Javid (sursa foto: Facebook)
Sajid Javid (sursa foto: Facebook)

Noul ministru britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a declarat - duminică - că prioritatea sa în funcţie va fi ca ţara sa să revină la "normalitate" după pandemia de coronavirus "cât mai devreme şi cât mai rapid posibil", relatează EFE.

Javid, în vârstă de 51 de ani, îl înlocuieşte în funcţie pe Matt Hancock, care a demisionat în urmă cu o zi după ce şi-a încălcat propriile recomandări antiepidemice, şi se confruntă cu o recrudescenţă a contaminărilor, pentru care este responsabilă varianta Delta, mult mai contagioasă, predominând în ţară.

Cu toate acestea, guvernul britanic, condus de premierul Boris Johnson, îşi menţine intenţia de a ridica toate restricţiile sociale pentru evitarea contaminărilor cu coronavirus din 19 iulie, un obiectiv care este deja în întârziere cu o lună de la foaia de parcurs iniţială.

"Sunt onorat să ocup acest post. Ştiu, de asemenea, că vine cu o responsabilitate enormă şi voi face tot ce pot pentru a mă asigura că răspund necesităţilor populaţiei din această mare ţară", a declarat Javid, fost ministru al economiei şi afacerilor interne, în prima sa declaraţie pentru media, după ce a fost desemnat în noua funcţie.

"Suntem încă în pandemie şi vreau ca aceasta să se termine cât mai curând posibil. Prioritatea mea imediată va fi să mă asigur că putem reveni la normalitate cât mai devreme şi cât mai rapid posibil", a insistat el.

Plecarea lui Hancock de la conducerea ministerului a intervenit după ce tabloidul "The Sun" a publicat vineri o fotografie în care el apare îmbrăţişând şi sărutând o consilieră în biroul său la începutul lunii mai, când recomandarea oficială interzicea un contact apropiat între persoane care nu locuiesc împreună.

"Matt Hancock a lucrat incredibil de mult, a realizat multe şi sunt sigur că mai are multe de oferit în viaţa publică", a spus Javid despre predecesorul său.

În acelaşi timp, guvernul britanic a lansat o anchetă internă cu privire la modul în care imaginile camerelor de supraveghere (CCTV) cu Matt Hancock au devenit publice, a indicat un responsabil al cabinetului britanic duminică, potrivit DPA şi Reuters.

Secretarul pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis , a spus că Ministerul Sănătăţii şi al Asistenţei Sociale (DHSC) va căuta să afle cum au devenit publice filmările, având în vedere faptul că foşti miniştri ai cabinetului au spus că nu au avut niciodată camere de supraveghere în birourile lor.

Hancock nu avea idee că în biroul său s-ar fi aflat vreo cameră de supraveghere, scrie Daily Telegraph.

Întrebat de Sky News despre această scurgere, Lewis a spus duminică:"Este ceva ce trebuie să clarificăm".

"Pe bună dreptate, ceea ce se petrece în ministere poate fi sensibil şi important. Deci, da, ştiu că acest lucru va fi făcut de Ministerul Sănătăţii în cadrul unei anchete interne", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel