Noul șef al DNA. Tudorel Toader, decizie radicală

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a decis să respingă toți candidații înscriși în lupta pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, după ce Laura Codruța Kovesi a fost demisă prin decret de Klaus Iohannis. 

În cursă s-au înscris patru candidați, iar interviurile pentru ocuparea postului lăsat vacant de Laura Codruța Kovesi au avut loc ieri la Ministerul Justiției. Tudorel Toader a decis însă să-i respingă pe toți cei patru candidați. 

Cei patru candidați - Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu şi Cristian Lazăr - au susținut interviurile la Ministerul Justiției, în fața unei comisii din care au făcut parte Tudorel Toader, doi secretari de stat și alți doi specialiști din minister.

Iată comunicatul oficial al Ministerului Justiției:

"În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.

În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel