Noul avocat al României la Curtea de Justiţiei a UE, un apropiat al Olguţei Vasilescu

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul Viorica Dăncilă l-a destituit, miercuri, intempestiv, pe Răzvan-Horaţiu Radu din funcţia de agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE. Horaţiu Radu avea rang de subsecretar de stat în MAE. În locul său, premierul l-a numit pe Costin-Radu Canţăr, apropiat de cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda. Canţăr a fost inspector la Consiliul Concurenţei şi, în 2016, a picat un examen de intrare în MAE În declaraţia de avere din 2017, Costin-Radu Canţăr, noul agent guvernamental al României pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, menţionează că a câştigat aproximativ 3.000 de lei din pariuri sportive. Costin Canţăr a jucat la pariuri în timp ce era angajat în funcţia de inspector la Consiliul Concurenţei. Costin-Radu Canţăr este fiul lui Mircea Canţăr, şeful ziarului “Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată de lideriiPSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda. Actualul ministru al Muncii a lucrat în trecut la acest ziar, care a beneficiat de clemenţa instituţiilor statului. În 2016, Costin Canţăr a picat un examen de intrare în MAE, după cum arată site-ul instituţiei. Duminica seara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns, la RTV, că multe dintre proiectele guvernului se blochează din cauza funcţionarilor din ministere. „Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte. Noi nu mai vrem să ne păcălim cu noţiunea de coincidenţă. Dacă este o reţea, te duci cu gândul la celebrul stat paralel, căci nu se poate, undeva trebuie să există o coordonare. Şi prin judeţe există starea asta. Şi în SUA s-a vorbit de deep state, Trump a ieşit să spună”, a spus Liviu Dragnea la România TV.

Citeste mai mult: adev.ro/p8v89e

Horațiu Radu, reprezentatul guvernamental al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a fost înlocuit de Viorica Dăncilă, scrie adevarul.ro

Schimbarea lui Horațiu Radu a venit după ce Dragnea a acuzat că "este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern" şi a cerut premierului  să facă o "analiză" a funcţionarilor.

”Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte”, a declarat Dragnea

În locul său, Viorica Dăncilă l-a numit pe Costin-Radu Canţăr, apropiat de cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda.
Canţăr a fost inspector la Consiliul Concurenţei şi, în 2016, a picat examenul de intrare în MAE.
În declaraţia de avere din 2017, Costin-Radu Canţăr, noul agent guvernamental al României pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, menţionează că a câştigat aproximativ 3.000 de lei din pariuri sportive. Costin Canţăr a jucat la pariuri în timp ce era angajat în funcţia de inspector la Consiliul Concurenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel