Noua ministră din guvernul lui Emmanuel Macron este anchetată pentru acuzații de viol legate de fosta sa carieră de ginecolog

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Noua ministră din guvernul lui Emmanuel Macron este anchetată pentru acuzații de viol legate de fosta sa carieră de ginecolog / Foto: Captură video youtube
Noua ministră din guvernul lui Emmanuel Macron este anchetată pentru acuzații de viol legate de fosta sa carieră de ginecolog / Foto: Captură video youtube

Noua ministră din guvernul lui Emmanuel Macron este anchetată pentru acuzații de viol legate de fosta sa carieră de ginecolog

Chrysoula Zacharopoulou, secretar de stat pentru dezvoltare, în vârstă de 46 de ani, face obiectul a două plângeri din partea unei femei al cărei nume nu poate fi dezvăluit din motive juridice.

Aceasta urmează unei serii de scandaluri sexuale în administrația Macron - scandaluri care au dus la acuzații potrivit cărora șeful statului este prea relaxat în ceea ce privește acuzațiile penale grave și refuză să îi demită pe cei implicați, conform Daily Mail.

 

Noua ministră din guvernul lui Emmanuel Macron este anchetată pentru acuzații de viol


Miercuri, o sursă din cadrul Parchetului din Paris a declarat pentru postul de știri Marianne că ultimul caz se referă la perioada în care dna Zacharopoulou a fost ginecolog.

„O anchetă a fost deschisă cu privire la două presupuse acte de viol care ar fi fost comise în cadrul atribuțiilor medicale ale suspectei”, a precizat sursa.

Prima plângere a fost depusă la 25 mai, iar ancheta a fost deschisă două zile mai târziu „pentru a stabili dacă faptele sunt susceptibile de a se încadra în sfera criminalității”. Cea de-a doua plângere a fost depusă la 16 iunie.

Judecătorii de instrucție lucrează în prezent la anchetă împreună cu o brigadă specializată a poliției, ceea ce înseamnă că doamna Zacharopoulou a fost deja audiată îndelung.

Dna Zacharopoulou, fost europarlamentar născută în Grecia, s-a alăturat guvernului francez pe 20 mai - înainte de rezultatele dezastruoase ale alegerilor de duminica trecută, în urma cărora dl Macron și-a pierdut majoritatea parlamentară.

La fel ca noul prim-ministru, Elisabeth Borne, Zacharopoulou este considerată una dintre cele mai puternice femei politician din guvernul lui Macron.

Zacharopoulou s-a făcut cunoscută în 2015 prin campania pentru o mai mare conștientizare publică a endometriozei împreună cu actrița Julie Gayet, care anul acesta s-a căsătorit cu fostul președinte francez Francois Hollande.

 

În pofida acuzațiilor, Zacharopoulou și-a păstrat rolul în cadrul guvernului

 

În pofida acuzațiilor, ea și-a păstrat rolul în cadrul guvernului, care, dincolo de Dezvoltare, se ocupă și de Francofonie (țările francofone) și de Parteneriate internaționale.

Nu a existat niciun comentariu inițial cu privire la acuzații din partea Zacharopoulou sau a vreunui coleg din guvern.

Damien Abad, ministrul francez al Solidarității și Persoanelor cu Handicap, se confruntă, de asemenea, cu un control intens în urma acuzațiilor de viol formulate de două femei.

Ambele îl acuză pe Abad, în vârstă de 42 de ani, că le-a forțat să întrețină relații sexuale nedorite cu el la sfârșitul anului 2010 și începutul anului 2011.

Una dintre acuzatoare a depus două plângeri la poliție în 2012 și 2017, dar acestea au fost ulterior clasate fără a se lua nicio măsură.

Abad neagă cu tărie acuzațiile, spunând că artrogripoza sa, o afecțiune care afectează membrele, ar face fizic imposibil să comită un viol.

Între timp, Macron a rămas alături de Abad, spunând că nu există niciun motiv pentru a-l demite din cauza unor acuzații neprobate.

 

Macron a fost alături de toți oamenii săi 

 

În iulie 2020, Macron și-a exprimat, de asemenea, dorința de a acționa în calitate de "garant al prezumției de nevinovăție" și de a "nu ceda în fața emoțiilor", când a refuzat să îl demită pe ministrul său de interne, Gérald Darmanin, în pofida unei acuzații de viol împotriva sa.

După ce a clasat dosarul împotriva lui Darmanin fără a da curs, parchetul din Paris a cerut clasarea dosarului la începutul anului 2022.

La fel s-a întâmplat și în cazul lui Nicolas Hulot, fostul ministru al lui Macron responsabil cu Tranziția energetică.

Dl Hulot a fost implicat într-un caz de violență sexuală în 2018, dar șeful statului nu l-a demis, avertizând împotriva unei "inchiziții".

Acest lucru a dus la critici acerbe la adresa dlui Macron din partea fostului ministru pentru drepturile femeilor Laurence Rossignol, care a declarat: "Emmanuel Macron nu a înțeles că nu putem trata acuzațiile de violență sexuală spunând: 'Nu există, treceți mai departe, nu e nimic de văzut, îmi voi menține poziția”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel