Norvegia: ZECI de persoane evacuate din calea inundațiilor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ o sută de persoane din centrul şi vestul Norvegiei au foste evacute, după inundațiile de proporții care au lovit luni această țară.

Norvegia este afectată luni de inundaţii de proporţii în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile şi de o creştere bruscă a temperaturilor generând un fenomen de dezgheţ şi de topire a zăpezilor, care a determinat evacuarea a aproximativ o sută de persoane din centrul şi vestul ţării.

Potrivit poliţiei, 16 persoane au fost evacuate cu elicopterul în cursul dimineţii din Skjak, o comună invadată de ape. Se ridică astfel la 94 numărul persoanelor evacuate din această localitate situată la 250 km nord-vest de Oslo.

Mass media locale au difuzat imagini impresionante ale oraşelor inundate de apele râurilor ieşite din matcă, străzi inundate, maşini şi case cuprinse de ape.

Nu a fost raportată până acum nicio victimă.

Centrul şi vestul ţării s-au confruntat în ultimele zile cu precipitaţii abundente şi cu o creştere subită a temperaturilor, care a provocat dezgheţarea zăpezilor. O temperatură record de 25,1 grade Celsius s-a înregistrat duminică, potrivit Institutului meteo norvegian.

Totuşi după ce a fost decretat codul roşu - cel mai ridicat - în unele zone, Direcţia norvegiană a resurselor hidraulice (NVE) l-a coborât o treaptă, la nivelul portocaliu.

"Se aşteaptă puţine temperaturi în următoarele zile iar temperaturile vor scădea, revenind la normal", a informat luni instituţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel