Norvegia: Măsuri de semi-izolare, impuse de autorități în Oslo, din cauza COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
restrictii covid oslo
restrictii covid oslo

Mai multe măsuri de semi-izolare vor fi impuse de autorități, printre care închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale, în faţa creşterii cazurilor legate de tulpina engleză, a anunţat duminică primarul capitalei norvegiene Oslo, relatează AFP.

Măsurile, care se aplică de marţi până cel puţin la 15 martie dar vizează pentru moment doar municipalitatea Oslo, includ şi o recomandare pentru evitarea întâlnirilor şi a vizitelor la domiciliu, precum şi noi restricţii în licee.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Oslo, Raymond Johansen, le-a cerut locuitorilor să facă acest nou efort. ''Ştiu că cer mult'', a spus el, descriind situaţia drept o ''izolare socială'' pentru a reduce nivelul de contagiune.

În plus faţă de măsurile în vigoare în Norvegia, Oslo a aplicat deja o semi-izolare la sfârşitul lunii ianuarie după detectarea unui focar al tulpinii engleze într-o localitate vecină, dar măsurile au fost ridicate. Tulpina engleză reprezintă de acum mai mult de 50% din cazurile depistate, potrivit autorităţilor locale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel