Noi simptome periculoase ale Covid-19 la adulți, identificate de specialişti

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Adulții pot suferi uneori de simptome periculoase, care seamănă cu un sindrom legat de coronavirus la copii, au declarat cercetătorii de la Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Potrivit CNN, ei îl numesc sindrom inflamator multisistem la adulți sau MIS-A și spun că este similar cu sindromul inflamator multisistem la copii sau MIS-C. La fel ca MIS-C, MIS-A nu este legat evident de coronavirus și este posibil ca persoanele care suferă să nu prezinte alte simptome care ar indica infecția cu Covid-19.

Dar MIS-A a ucis cel puțin trei pacienți și, similar cu Covid-19, lovește în mod disproporționat minoritățile rasiale și etnice, a spus echipa CDC. MIS-C a afectat câteva sute de copii din întreaga lume și, dacă această afecțiune este tratată prompt, copiii se recuperează. Provoacă inflamații generale, dar pacienții nu prezintă de obicei simptomele clasice ale coronavirusului. Testele de sânge indică faptul că MIS-C se poate dezvolta la câteva săptămâni după ce un copil și-a revenit după o infecție cu coronavirus - de obicei un caz care a cauzat simptome ușoare sau chiar zero simptome, transmite Stirile Pro tv.

Echipa CDC a descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani care aveau simptome similare. Majoritatea au avut inflamații extreme pe tot corpul și funcționări defectuoase la nivelul organelor, cum ar fi inima, ficatul și rinichii - dar nu și plămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel