Noi restricții pentru români. Încă o țară ne-a pus pe lista roșie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa foto: Mihai Sturzu / Facebook
sursa foto: Mihai Sturzu / Facebook

Încă o țară din Europa a pus România pe „lista roșie”.

Germania a inclus Capitala României și alte peste 12 județe pe lista zonelor de risc pentru COVID-19. Astfel, cei care ajung în aceste zone sunt obligați să se autoizoleze pentru 14 zile. Ca urmare a acestei actualizări, județul Covasna a fost introdus în categoria de risc, iar în prezent, alături de București, 12 județe din România se află pe lista „zonelor de risc”. Este vorba de Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui și Vâlcea.

Există însă și excepții de la această regulă. Persoanele care prezintă un test negativ pentru COVID-19 făcut cu cel mult 48 de ore anterior intrării în țară sau se testează după ce au ajuns în Germania, nu mai trebuie să stea în izolare. 

 

118.054 de români, infectați cu noul coronavirus

 

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 482 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până ieri, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel