Noi detalii despre cazul șoferului ucis cu sabia în Franța: NU era în parcare, așa cum s-a spus inițial. DRP clarifică ce s-a întâmplat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța era rezident în Spania și lucra pentru o firmă spaniolă de transport. Potrivit Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, trupul tânărului va fi repatriat pe cheltuiala firmei de transport, iar incidentul nu s-a petrecut într-o parcare specială pentru camioane. 

Ies la iveală noi detalii despre moartea lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia în Franța. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni vine cu informații suplimentare. 

"Presa franceză a anunțat moartea tragică a unui şofer român de TIR care a fost înjunghiat într-o benzinărie din Franţa, unde oprise pentru a alimenta tirul cu combustibil. Moartea cetăţeanului român M.S., în apropiere de Calais, surprins involuntar de doi hoţi care încercau să deschidă camionul și care a plătit cu viața protejarea mărfii pe care o transporta din UK în Spania, unde era rezident, ne îndurerează și ne obligă să cerem măsuri sporite de siguranță de la partenerii noștri europeni.

La nivel european există alerte și mesaje de atenționare cu privire la astfel de pericole, care ar trebui să ducă spre o protejare efectivă a șoferilor de tir. Insistăm asupra faptului că această faptă nu s-a petrecut într-o parcare specială pentru camioane, ci într-o benzinărie.

În urma discuțiilor purtate cu secția consulară din cadrul Ambasadei României la Paris, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) face următoarele precizări: Șoferul român era rezident în Spania și angajat al unei firme de transport spaniole.

E important să menționăm faptul că tirul era înmatriculat în Spania, nu avea niciun însemn al României pe camion, deci este exclusă discriminarea pe criterii de naționalitate. Ambulanța, pompierii și poliția au ajuns în același moment în benzinărie, din păcate prea târziu, după ce primul ajutor i-a fost oferit de către un alt șofer român de tir. Firma de transport din Spania se va ocupa de repatrierea trupului neînsuflețit al românului, de îndată ce ancheta se va finaliza.

DRP își exprimă convingerea că instituțiile abilitate vor face lumină în acest caz și va continua să urmărească cu atenție evoluția situației la nivel internațional", se arată în comunicatul DRP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel