Ninsorile aduc haos în Austria: zeci de camioane au rămas blocate în pasul Brenner

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ninsorile aduc haos în Austria, zeci de camioane au rămas blocate în pasul Brenner. Sursa - pixabay.com
Ninsorile aduc haos în Austria, zeci de camioane au rămas blocate în pasul Brenner. Sursa - pixabay.com

În Innsbruck au fost înregistrate accidente, alunecări de teren și blocaje rutiere. În Austria domnește haosul adus de ninsorile abundente.

Stratul de zăpadă a ajuns la peste jumătate de metru. Debutul iernii lovește puternic regiunea alpină, sâmbătă, 2 decembrie.

Nivelul de avalanșă 4 a fost emis la graniță cu Germania, în Vorarlberg și în Tirol. Astfel, pericolul pentru pasionații de sporturi de iarnă crește dramatic  la începutul iernii. Serviciul de avertizare a avalanșelor din Austria a emis o avertizare.

Drumurile au fost îngropate și au existat și probleme cu circulația feroviară. Sâmbătă seara, Departamentul de Pompieri de Stat din Tirol a răspuns  la 243 de solicitări. misiuni. Din cauza ninsorilor, pompierii tirolezi au fost în funcțiune constantă încă de la primele ore ale serii.

 

50.000 de gospodării fără curent electric. O alunecare de teren a blocat clienții în restaurant

 

S-a întrerupt curentul în unele orașe din Tirol, inclusiv în stațiunea de sporturi de iarnă Sölden. O purtătoare de cuvânt a Energie AG a declarat pentru meine.at că aproximativ 50.000 de case au fost afectate în orele de vârf. O alunecare de teren a lovit și un club de noapte din Dornbirn-Gütle. 91 de persoane au rămas apoi blocate înăuntru.

Zăpada a provoacă o situație delicată pe pasul Brenner. Din cauza unui blocaj de camioane spre Brixen, a fost deschisă bandă de urgență.

Zăpada abundentă și copacii căzuți au afectat pasul Brenner. A22 a trebuit să fie parțial închis din cauza mașinilor defecte. Au fost afectate trecerile dintre Brennersee și Nösslach, precum și între Zenzenhof și Patsch. Autostrada federală dintre Fries și Brenner a fost și ea complet închisă.

Și asta urmează până în Tirolul de Sud. Potrivit Südtirolnews.it, blocajul de camioane s-a întins până la Brixen, sâmbătă dimineață. Prin urmare, banda de urgență a fost deschisă de la Vipiteno. Reamintim că o cantitate record de zăpadă a lovit Pasul Brenner și în luna noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel