Nicolae, un tânăr ROMÂN, ținut SCLAV în Belgia, de o familie de INDIENI. Lucra zi-lumină la spălătoria lor auto

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nicolae, un român ajuns acum la 40 de ani, a plecat în Belgia în căutarea unui trai mai bun. A găsit însă o familie de indieni care l-a exploatat vreme de doi ani în spălătoria lor auto pentru câteva sute de euro, fiind obligat să trăiască în condiții mizere.

Nicolae a decis să ia calea străinătății în căutarea unui trai mai bun, dar a trăit un coşmar greu de povestit. Vreme de doi anil românul de 40 de ani a fost ţinut sclav în Belgia, de o familie de indieni. Timp de 11 ore pe zi el muncea la o spălătorie auto pentru o brumă de bani.  

Trei membri ai familiei de origine indiană, un cuplu și fratele principalului inculpat, toţi rezidenţi în Andenne, Belgia, sunt urmăriți penal la Curtea Penală din Namur pentru trafic de persoane, potrivit lesoir.be. Gruparea este suspectată că a profitat de vulnerabilitatea lui Nicolae, un român de 40 de ani care nu avea drept de reşedinţă în Belgia pentru a-l exploata.

Vreme de doi ani, cât a lucrat câte 69 de ore pe săptămână, el a dormit pe o saltea pe podeaua unui container de 12 metri pătrați, fără ferestre sau guri de aerisire, fiind supravegheat video în permanență de către șefii săi. Indienii l-au folosit în 2016 și 2017 în spălătoria lor auto, plătindu-l cu sume între 300 şi 600 de euro pe lună

„Astăzi, clientul meu locuiește în Liège și încearcă să uite ce a trăit în Andenne", a explicat avocatul românului, care solicită instanţei daune morale de 5.000 de euro pentru clientul său și rambursarea de 49.621 euro, restanțe salariale. 

„El a lucrat aproape 69 de ore pe săptămână: de la 8:30 la 19:00 de luni până sâmbătă și de la 8:30 la 14:00 duminică, nu a avut o singură zi liberă. Locul în care a fost adăpostit era nesănătos, contrar demnității umane", a mai spus avocatul, citat de lesoir.be.

„Principalul inculpat a fost deja condamnat pentru fraudă, folosire de fals, trafic de persoane și asociere criminală, cunoaște legislația în vigoare în țara noastră", a declarat procurorul, care cere o pedeapsă duplimentară de 3 ani de închisoare împotriva inculpatului principal și o amendă de 10.000 de euro. Pentru ceilalți doi indieni, instanța solicită 200 de ore de muncă și amenzi de 5.000 de euro. 

Verdictul final se va da pe 13 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel