Nicolae Ciucă, despre războiul din Ucraina: „Invazie ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nicolae Ciucă, despre războiul din Ucraina: „Invazie ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei”
Nicolae Ciucă, despre războiul din Ucraina: „Invazie ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei”

Războiul din Ucraina este o invazie ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei, spune premierul Nicolae Ciucă, prezent miercuri la baza militară de la MIhail Kogălniceanu.

„NATO reprezintă cea mai cea mai concretă și puternică garanție de securitate pentru statele sale membre. (...) Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care această criză se va extinde mai aproape de granița noastră”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Klaus Iohannis: „NATO va răspunde la orice provocare sau amenințare posibilă”

El afirmă că invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă amenințare la adresa securității euro-atlantice din ultimii ani.

„Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor rusești asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaționale și ale umanității și deplângem pierderile tragice de vieți omenești, suferințele umane enorme și distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei”, adaugă premierul român.

 

Nicolae Ciucă: „Acțiunile agresive ale Rusiei au determinat aliații să activeze planurile NATO pentru apărare”

 

Ciucă precizează că „acțiunile agresive ale Rusiei au determinat aliații să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianța”.

„NATO va continua să ia toate măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea securității și apărării tuturor aliaților”, mai spune Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis vizitează, miercuri, baza militară de la Mihail Kogălniceanu, alături de premierii Belgiei și României, Alexander De Croo și Nicolae Ciucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel