Nici bulgarii nu-l mai bagă în seamă pe Grindeanu și se apucă de reabilitat podul de la Ruse

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Deși ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a rugat de bulgari să nu se apuce acum de reabilitat podul Giurgiu-Ruse, guvernul de la Sofia nu l-a băgat în seamă și s-au pus pe treabă. 

Partea bulgară va executa lucrări de reabilitare la drumul naţional Ruse-Razgrad, în perioada 18-26 iunie, motiv pentru care traficul prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse ar putea fi îngreunat în următoarele zile, a informat vineri Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

"Direcţia Regională ce aparţine Poliţiei de Frontieră Bulgare Ruse a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în perioada 18-26 iunie 2022, pe teritoriul Bulgariei, va fi reabilitată suprafaţa drumului naţional I-2, pe relaţia Ruse-Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057- Podul Dunării, fiind realizate lucrări de reparaţie a carosabilului", se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de ITPF Giurgiu.

De asemenea, autorităţile bulgare au precizat faptul că lucrările de reabilitare la pavajul asfaltic din porţiunea bulgară a podului se vor desfăşura numai pe timp de zi, această activitate fiind semnalizată cu indicatoare rutiere, iar pe timp de noapte drumul va fi liber pentru trafic.

"În acest context, preconizăm faptul că traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu va fi îngreunat, motiv pentru care recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională prin PTF Giurgiu în perioada următoare, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor", se mai afirmă în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

La graniţa cu Bulgaria mai sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, respectiv Vama Veche - Durankulak, Negru-Vodă -  Kardam, Dobromir - Krushari, Lipniţa - Kainargea, Ostrov - Silistra, Călăraşi - Chiciu - Aydemir, Zimnicea - Svishtov, Turnu-Măgurele - Nikopol, Bechet - Oriahavo, Calafat - Vidin.

Grindeanu voia ca bulgarii să amâne reabilitatea pentru la toamnă

 

Cu toate că Sorin Grindeanu a insistat ca ministrul Transporturilor din Bulgaria să țină cont de solicitarea sa, acesta a aprobat procedurile, iar drumul care ajunge la podul de la Ruse va intra imediat în reabilitare, chiar dacă traficul va fi îngreunat. 

"Am avut ieri o discuţie cu ministrul bulgar, a fost la Bucureşti (...) Printre punctele pe care le-am atins a fost rugămintea noastră, a mea, să amâne aceste lucrări de întreţinere pentru septembrie, pentru că dacă încep în iulie se va da peste cap tot traficul, şi aşa extraordinar de aglomerat, pe podul Giurgiu-Ruse. Domnul ministru bulgar al Transporturilor m-a asigurat că vor analiza această propunere a noastră. Repet, lucrarea e pe partea bulgară. A fost cererea pe care am adresat-o (...), mai mult o rugăminte ca să nu îngreunăm traficul în perioada estivală, când oricum e la niveluri foarte mari", a afirmat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel