Nestlé închide o fabrică din Franța din cauza unor acuzații grave de contaminare

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Ieri, la un an după izbucnirea acuzațiilor că pizza contaminată a provocat moartea a doi minori și zeci de otrăviri, colosul Nestlé a anunțat închiderea definitivă a unei fabrici de produse marca Buitoni din Caudry – Franța. Într-un comunicat trimis către AFP, Nestlé a justificat închiderea din cauza scăderii vânzărilor. Se menționează în același comunicat că firma elvețiană va lansa, în perioada următoare, un proces pentru a încerca să găsească un cumpărător pentru fabrică. În ce privește personalul, Nestlé a declarat că până la finalul anului acesta nu se va face nicio concediere și a promis celor 140 de angajați permanenți oportunitatea de relocare internă.

În februarie 2022, inspecția sanitară și direcția de combatere a fraudei din Franța au fost alertate cu privire la reapariția unor cazuri de insuficiență renală la copii din cauza infectării cu bacteria E. coli. La acea vreme, fabrica Nestlé producea pizza congelată Buitoni Fraîch'Up, și a fost suspectată de o contaminare masivă cu bacteria Escherichia coli, care ar fi putut provoca moartea a doi copii și otrăvirea a zeci de alți consumatori. Pe 18 martie 2022, concernul a întrerupt producția si a retras pizza de pe piață. Autoritățile locale au interzis orice activitate în fabrică după ce entități sanitare autorizate au stabilit o legătură între consumul de pizza și câteva cazuri grave de contaminare. Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru omor involuntar în legătură cu două decese și răni involuntare la alte 14 persoane, precizează swissinfo.ch.

În apărarea lui, grupul a declarat că cel mai probabil „contaminarea făinii” poate fi explicația pentru prezența bacteriilor pe pizza, însă inspecția sanitară a scos la iveală prezența rozătoarelor dar și o lipsă de întreținere și curățare din zonele de producție.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel