Negresă cu vișine și ciocolată. Rețeta de casă pentru prăjitura Alka, o delicatesă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Negresă cu vișine și ciocolată. Rețeta de casă pentru prăjitura Alka, o delicatesă / Foto: Captură video youtube
Negresă cu vișine și ciocolată. Rețeta de casă pentru prăjitura Alka, o delicatesă / Foto: Captură video youtube

Această prăjitură cu ciocolată este plină de cireșe negre și dulci și este acoperită cu o glazură delicioasă. Acest desert poate fi preparat fie cu cireșe proaspete de sezon, fie congelate, gustul fiind la fel de bun. Ciocolata și cireșele formează, în mod natural, o combinație de arome minunată, dar adăugați cafea la amestec și veți obține ceva cu adevărat spectaculos!

Nu vă lăsați păcăliți de faptul că această rețetă se face într-o tavă de pâine, conform Good Food. Această prăjitură nu seamănă deloc cu pâinea care este un pic mai aerisită. În schimb, textura prăjiturii de ciocolată cu cireșe de azi este umedă, fragedă și pur și simplu... delicioasă.

 

Negresă cu vișine și ciocolată - Ingrediente 

 

- 1 ceașcă de cafea tare preparată fierbinte
- 34 g de pudră de cacao neîndulcită
- 136 g de făină de toate tipurile plus 2 lingurițe
- 200 g de zahăr
- 1 linguriță de praf de copt
- un vârf de sare
- 170 g de ulei vegetal
- 1 ou mare
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 130 g de cireșe dulci bing proaspete sau congelate, fără sâmburi și tăiate grosier
- 45 g de ciocolată

Glazură de ciocolată cu cafea

- 136 g de zahăr pudră cernut
- 2 linguri de pudră de cacao neîndulcită
- 2 până la 3 linguri de cafea preparată și răcită

 

Cum faci prăjitura de ciocolată cu cireșe de la zero?

 

Această rețetă este foarte ușor de pus la punct, dar trebuie să te asiguri că ai citit toate instrucțiunile înainte de a începe, pentru a nu avea surprize. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le rețineți:

Această prăjitură se prepară cu o ceașcă de cafea preparată, ceea ce sporește aroma de ciocolată, dar dacă nu sunteți un băutor de cafea, puteți înlocui cu apa caldă și săriți peste cafea. Dacă nu doriți să preparați o oală, funcționează și cafeaua instant în apă fierbinte.

De asemenea, puteți folosi cireșe proaspete sau congelate în această rețetă de prăjitură. Dacă folosiți cireșe proaspete, îndepărtați sâmburii și tăiați grosier cireșele. Dacă folosiți cireșe congelate, NU le decongelați mai întâi, dar tocați-le totuși grosier înainte de a le adăuga în aluat.

Fie că este vorba de cireșe proaspete sau congelate, veți dori să le amestecați cu câteva lingurițe de făină înainte de a le adăuga în aluat. Acest lucru le va ajuta să plutească și să nu se scufunde pe fundul formei de pâine.

Pregătiți o tavă de pâine, acoperind-o ușor cu spray de gătit. Tăiați o bucată de hârtie pergament de dimensiunea fundului tăvii și așezați-o în interiorul tăvii. Acest lucru este recomandat pentru a ușura scoaterea prăjiturii din tavă.

 

Negresă cu vișine și ciocolată - Instrucțiuni

 

Combinați cafeaua preparată fierbinte cu pudra de cacao și amestecați până se dizolvă. Lăsați amestecul să se răcească puțin înainte de a-l adăuga la aluat, dar doriți ca acesta să fie încă cald.

Într-un bol mare, combinați făina, zahărul, praful de copt și sarea.

Într-un alt bol, bateți împreună uleiul, oul și extractul de vanilie.

Turnați amestecul de cafea în ingredientele uscate și amestecați până când se combină, apoi adăugați celelalte ingrediente umede și amestecați din nou.

Tăvăliți cireșele în făină (și chipsurile de ciocolată, dacă doriți) și apoi încorporați-le ușor în aluat împreună cu chipsurile de ciocolată. Aluatul va fi SUBȚIRE.

Se toarnă în tava de pâine pregătită și se coace timp de aproximativ o oră. Lăsați prăjitura în tavă timp de 15 minute înainte de a o scoate pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.

 

Cum se face o glazură de moca?

 

Această glazură este cea mai UȘOARĂ și infailibilă glazură de ciocolată pe care am făcut-o vreodată. Este fină și ciocolatie și se întărește rapid. Este perfectă și pentru înmuiat gogoși!

Pur și simplu combinați zahărul pudră și pudra de cacao și apoi amestecați cafeaua preparată la rece, lingură cu lingură, până când obțineți o consistență omogenă, potrivită pentru a fi turnată.

Turnați glazura peste tot deasupra prăjiturii răcite și lăsați-o să se scurgă pe margine.

 

Să punem la cuptor!

 

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Prăjitura cu ciocolată și cireșe Alka ar trebui să se coacă timp de aproximativ o oră, dar poate doriți să începeți să verificați dacă este gata după 50-55 de minute. Pentru a testa tortul, introduceți un vârf de lemn în centru. Dacă acesta iese curat, cu doar câteva firimituri umede, prăjitura este gata. Dacă scobitoarea este umedă, încercați din nou în alt loc pentru a verifica dacă nu ați lovit o cireașă. Dacă este încă umed, atunci continuați coacerea pentru încă câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel