Negocierile Ucraina - Rusia, întrerupte. Podolyak: „Există mai multe motive pentru asta“ / Rudenko: „sub nicio formă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rusia spune că nu au loc discuții de pace cu Ucraina „sub nicio formă”, pentru că „Ucraina s-a retras din proces”.

Rusia și Ucraina nu poartă discuții „sub nicio formă”, a declarat ministrul adjunct de externe Andrei Rudenko, pentru Interfax, agenție citată de Ski News.

„Nu, negocierile nu au loc”, a spus Andrei Rudenko.

„Ucraina s-a retras practic din procesul de negociere”, a mai spus ministrul adjunct de externe rus.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior pentru BBC că înțelege necesitatea dialogului cu Rusia și că, din partea lor, „nu toate punțile diplomatice au fost arse", potrivit Mediafax.

Negocierile Ucraina - Rusia, întrerupte

 

Discuțiile cu Rusia sunt pe pauză și ar exista mai multe motive pentru asta. Șeful biroului președintelui, Mihail Podoliak, a confirmat că discuțiile cu Rusia sunt în prezent în pauză din motive de securitate.

„Procesul de negociere este cu adevărat în pauză. De ce? Există mai multe motive. Rusia nu demonstrează cheia - înțelegerea proceselor actuale din lume. Și rolul său foarte negativ.

În al doilea rând, Rusia nu înțelege că războiul nu se mai desfășoară în niciun caz după regulile, programul sau planurile Rusiei. Opoziția față de Ucraina și profesionalism nu face decât să crească. Prin urmare, Federația Rusă nu-și va atinge niciunul dintre obiectivele sale", a afirmat Podoliak, citat de mess-media ucrainene.

Podoliak a numit al treilea motiv ca fiind faptul că Rusia nu se poate abține de la presiunea propagandistică pe piața internă și, prin urmare, elita politică se teme să spună adevărul. În special, că acum războiul trebuie să se desfășoare în "condiții foarte diferite de cele anunțate la început".

Prin urmare, Rusia este dispusă să continue negocierile ca un element al propagandei sale doar pentru uz intern.

Podoliak este, de asemenea, convins că "Rusia vrea să vadă toate pachetele de sancțiuni economice internaționale în acțiune și să înțeleagă adevărata "combativitate" a armatei sale în timpul rămas, precum și să piardă o parte din reputația sa.

"Acesta este, din punctul meu de vedere, obiectivul strategic al rușilor: totul sau nimic. De aceea, nu are sens să împiedicăm căderea acestui "imperiu" divagat.

Astăzi nu este vorba despre "retragerea sau nu" delegației ucrainene din procesul de negociere, ci doar despre fezabilitate și specificitate în această etapă. Dacă va exista mai multă specificitate, vor avea loc negocieri politice suplimentare", - a spus Podoliak.

Negocierile de la Istanbul, cheie

 

Anterior, Ministerul rus de Interne a declarat că discuțiile cu Ucraina nu sunt în curs de desfășurare deoarece Kievul s-a retras de facto din procesul de negociere.

La 20 aprilie, emisarul prezidențial rus Dmitro Peskov a declarat că Rusia "a înmânat Ucrainei un proiect de document cu formule clar formulate" privind reconcilierea pașnică. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a confirmat acest lucru la momentul respectiv.

Nu se știe care a fost răspunsul Kremlinului la propunerile Ucrainei, care au fost dezvăluite la Istanbul la 29 martie. Kievul a sugerat apoi că, în loc de aderarea la NATO, Ucraina ar trebui să primească garanții de securitate fiabile din partea puterilor mici, că problema Donbasului ar trebui rezolvată de președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski într-o întâlnire privată și că statutul Crimeei ar trebui rezolvat în 15 ani, într-un mediu pașnic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel