Neculai a plecat în ITALIA să câștige o pâine. Se întoarce acasă în SICRIU, după ce a căzut de la 15 metri înălțime

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 63 de ani a murit pe un șantier în Italia. Bărbatul lucra de doar o zi la construcția unei noi fabrici de paste făinoase în Parma.

Neculai Minac avea 63 de ani, era rezident în localitatea Fidenza din provincia Parma și mai avea doar câțiva ani până când putea ieși la pensie. Plecat în Italia pentru un trai mai bun, bărbatul a murit, sâmbătă, după ce a căzut de la 15 metri înălțime, în timp ce era în timpul programului de lucru. Accidentul de muncă s-a petrecut în jurul orei 11:00, în timp ce lucra pe un șantier din localitatea Molina di Fiemme din provincia Trento.

Românul lucra la o firmă de construcții care operează în mai multe localități italiene, el lucrând pe șantierul unei noi fabrici de paste făinoase Felicetti, unde fusese detașat cu numai o zi înainte să aibă loc tragedia, potrivit presei italiene.

Sosiți la fața locului, medicii și polițiștii au constatat că bărbatul a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de peste 15 metri, găsindu-l în stare gravă. Deși a fost transportat cu un elicopter medical la spital, românul a decedat înainte de a putea fi transportat la spital.

Inspectorii de muncă investighează și ei cauzele care au dus la decesul românului

„Moartea acestui muncitor este tragica dovadă că avem de a face cu un adevărat masacru: oamenii nu trebuie să moară din cauza muncii”, au declarat reprezentații sindicatelor Cgil, Cisl și Uil, citați de presa din Peninsulă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel