Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  „Ne exprimăm această recunoștință față de bisericile creștine surori!” Preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Cașin, despre buna relație dintre bisericile din diaspora/VIDEO

Daniela Simulescu |
Data publicării:

Invitat în emisiunea Bogățiile României din diaspora, moderată de scriitorul Flaviu Predescu, preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Cașin din București, a vorbit despre bisericile creștine surori romano-catolici, luterani, protestanți care îi primesc pe români în comunitățile lor.

„Aș vrea să subliniez un lucru foarte important. Le suntem recunoscători celorlalte biserici creștine din acest parteneriat care au identificat faptul că aceste comunități de români creștini au crescut. Românii mergeau în bisericile lor pentru că nu aveau altă biserică. Și au apelat, au luat legătura cu autoritățile noastre bisericești și au creat niște comunități foarte frumoase în bisericile respective preoții noștri fiind invitați să slujească, fiind ajutați foarte mult, nu li se percepe chirie, costuri de întreținere, mentenanță, toate sunt puse la dispoziție gratuit și ne exprimăm această recunoștință față de bisericile creștine surori romano-catolici, luterani, protestanți care îi primesc pe români în comunitățile lor și se bucură de faptul că aceste comunități se roagă. Este impresionant să vezi 500 de români, care se adună cu bătrâni și cu copii și care vin la biserică îmbrăcați în haine de sărbătoare, în portul popular românesc, care impresionează extraordinar de mult. Am văzut la Milano o horă românească, atunci de hramul bisericii, după masa de duminică au ieșit românii într-o piață centrală din Milano și s-a dansat o horă. La fel se întâmplă și în țările nordice și în Italia, peste tot unde sunt români. Sunt frumoși la suflet și nu-și uită originea creștină românească ortodoxă, ceea ce este minunat. Îi felicităm pe această cale.” a subliniat preotul Gabriel Cazacu.

Video:

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel