Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  „Am început să ne întrebăm cum am putea ajuta România. Ce am putea face fiecare dintre noi?” Mihai Lehene, românul din spatele proiectului Via Transilvanica/ VIDEO

Giorgiana Ichim |
Data publicării:

Invitat în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, moderată de scriitorul Flaviu Predescu, Mihai Lehene, președintele Romanian United Fund (RUF), a vorbit în exclusivitate la DC Media Group despre românii din Chicago și despre ideile lor de a ajuta România, chiar dacă sunt departe.

„Care este istoria Romanian United Fund, cum a început această organizație. Totul a început pe 6 decembrie 2018, când la Chicago a avut loc o întâlnire, eram atunci peste 80 de oameni, adunați undeva în centrul orașului Chicago și am început să ne întrebăm cum am putea ajuta România. Ce ar putea face fiecare dintre noi? Atunci am auzit, a fost ca un ecou în vocea fiecăruia dintre cei din sală, majoritatea spuneau: „și eu aș vrea să ajut!” unii spuneau: „Eu aș vrea să ajut pădurile din România!” Alții ar fi vrut să ajute pe zona de sănătate, dar toată lumea spunea că nu există nici măcar un sistem prin care noi să ne putem implica și plângerea lor era că în comunitatea românească nu se face nimic, decât mici și bere. Cred că atunci am auzit o chemare, o dorință de a spune că nu este suficient ceea ce am făcut până acum.” a dezvăluit președintele Romanian United Fund.

Primul proiect

 

„Dacă vrem să ne uităm în jurul nostru responsabilitatea este pe umerii noștri și am lansat ideea pornirii unei organizați nonprofit, care să fie o organizație profesională, așa cum fac și americanii, finanțată de la început cu un buget, dar care în același timp să capteze aceste resurse de voluntariat și să încercăm să direcționăm aceste energii într-o direcție care să ne unească pe toți și să încercăm să creăm cât mai mult impact. Primul nostru proiect a fost finanțarea unui videoclip care se numește „Așa a zis bunica”, cu Mircea Bravo. Ideea a fost să implicăm diaspora să iasă la vot în anul respectiv, videoclipul a avut peste 16 milioane de vizualizări și a fost un succes masiv. Acest prim succes ne-adat tuturor un imbold și am înțeles că putem să facem o diferență chiar din Statele Unite sau de oriunde din lume.” a povestit Mihai Lehene, exclusiv pentru DC Media Group. 

Video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel