Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  DCNEWS MEDIA GROUP încheie proiectul Bogățiile României din Diaspora

Flaviu Predescu |
Data actualizării: | Data publicării:

DCNEWS MEDIA GROUP SRL a derulat în perioada iulie – noiembrie 2023, proiectul „Bogățiile României din Diaspora”, proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul și-a propus deschiderea unui proces de conștientizare a sprijinului de care românii din Diaspora pot beneficia prin cultură. De asemenea, o cartografiere a principalelor entități românești culturale, aflate peste hotare, adevărate puncte de reper identitar ale celor care trăiesc departe de casă, dar iubesc limba și cultura română și nu în ultimul rând, alcătuirea unei baze de date racordată la starea reală a diasporei române.

Prin interviuri, știri, reportaje și dezbateri, DCNEWS MEDIA GROUP SRL, și-a propus, de asemenea, încurajarea românilor de peste hotare în a se apropia de cultura română, privind-o ca pe un factor care îi va ajuta să evolueze, care îi va legitima și le va înlesni oportunități de dialog cu locuitorii și autoritățile țărilor în care trăiesc. Mesajele din cadrul proiectului au fost de a-i încuraja să-și îndrume copiii și să-i apropie de valorile și de cultura română.

Ne-am axat pe evidențierea rolului jucat de autoritățile române și pe povestea unor oameni, obiective și acțiuni culturale valoroase. Am dorit să arătăm că românii din diaspora pot găsi în cultura română un aliat și o înlesnire a stării lor de bine în străinătate, cultura având puterea de a micșora din punct de vedere psihologic și afectiv, distanțele geografice și interpersonale. În acest sens, proiectul își propune o abordare incluzivă și fuzionară a valorilor spirituale a românilor din țară și de pretutindeni, prin cultură.

Astfel, pentru o cât mai bună vizibilitate, pe www.stiridiaspora.ro există o rubrică numită „Bogățiile României din Diaspora!”, care s-a dezvoltat de la zi la zi, pe parcursul celor patru luni.

In cadrul acestei rubrici se găsesc secțiuni specifice pentru articole, emisiuni/dezbateri, reportaje, fototecă, etc, https://www.stiridiaspora.ro/bogatiile-romaniei-din-diaspora.html 

Rezultatele proiectului sunt vizibile și constau în sprijinirea românilor din Diaspora de a identifica repere culturale românești din țările în care se află, de a încuraja apropierea de acestea, de a fi instruiți în ceea ce privește relaționarea cu cei care le gestionează. Am transmis un constant îndemn la implicare căutând să-i inspirăm. Mai mult, să îi ajutăm să găsească punctele comune ale simbolurilor românești culturale de peste hotare, cu cele ale culturilor în care trăiesc și să genereze prin asta teme publice și un limbaj comun al culturii.

Prin ce am realizat, ne dorim păstrarea și evidențierea obiceiurilor și tradițiilor românești atât intra cât și extra comunitar, în țările de reședință Este important ca românii din Diaspora să fie motivați să le vorbească propriilor copii despre cultura română și reprezentanțele ei, aflate în comunitățile în care trăiesc, dar și să-i implice în activitățile culturale de peste hotare și să rămână mereu conectați cu România.

Pentru buna realizare a proiectului, DCNEWS MEDIA GROUP SRL mulțumește autorităților române, asociațiilor românești de peste hotare și tuturor persoanelor care au răspuns favorabil acestui amplu demers de comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel