Muntele Athos: un român a incendiat o chilie din apropierea Mănăstirii Stavronikita

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Muntele Athos, un român a incendiat o chilie din apropierea Mănăstirii Stavronikita
Muntele Athos, un român a incendiat o chilie din apropierea Mănăstirii Stavronikita

Un român, în vârstă de 63 de ani, a fost identificat de poliție ca fiind responsabil pentru incendierea unei chilii a Sfinților Arhangheli, în Kapsala, lângă Mănăstirea Stavronikita de pe Muntele Athos.

Incendiul a izbucnit luni după-amiază, 8 ianuarie, iar șase pompieri s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale.

Ofițerii de poliție ai Departamentului de Securitate al Muntelui Athos l-au arestat, joi, 11 ianuarie, pe suspectului de 63 de ani pentru furt și, după ce au folosit informații relevante, s-a dovedit că acesta a fost implicat și în incendierea care a provocat o îngrijorare deosebită călugărilor de la Muntele Athos. Inculpatul a fost dus la Parchetul Salonic pentru dosar de furt și incendiere, relatează  protothema.gr.

Vara trecută, un alt român a ajuns pe patul de spital în Grecia, după ce a fost împușcat de un preot, pe Muntele Athos. 

 

Un român, împușcat pe Muntele Athos de un preot, tot român. Bărbatul ar putea rămâne fără picioare

 

Victima a povestit că slujitorul bisericii l-ar fi determinat să declare poliției că totul a fost un accident de vânătoare. Autoritățile elene au deschis o anchetă, iar familia bărbatului a cerut sprijinul Consulatului României în Salonic.

Bărbatul, muncitor necalificat, este din comuna Tudora, județul Botoșani. De doi ani lucrează la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. O pisică l-a înfuriat pe preot, așa că acesta a scos o pușcă și a tras.  Nu a ținut cont de faptul că în apropiere era și muncitorul. Pisica a reușit să scape, însă victima a fost lovită de alice.

„Pisica a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit 'poc'. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, povestește românul rănit.

Bărbatul susține că, înainte ca povestea să iasă la iveală, preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți.

Citește mai mullte AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel