Muncitorii agricoli, printre rușii care vor fi înrolați în armată. Anunțul lui Vladimir Putin: „Familiile lor trebuie sprijinite”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fermierii se numără printre rușii care sunt recrutați în armată, a declarat marți președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu oficialii, semnalând potențiale riscuri suplimentare pentru recolta din 2023.

Rusia este cel mai mare exportator de grâu din lume. Toamna este un sezon aglomerat pentru fermieri, deoarece seamănă grâu de iarnă pentru recolta de anul următor și recoltează soia și semințele de floarea soarelui. Semănatul cerealelor de iarnă a fost deja întârziat semnificativ de ploi.

„Aș dori să mă adresez și șefilor regionali și șefilor întreprinderilor agricole. În cadrul mobilizării parțiale, sunt în curs de recrutare și muncitori agricoli. Familiile lor trebuie sprijinite. Vă rog să acordați o atenție deosebită acestei probleme”, a spus Putin la întâlnirea televizată, potrivit Reuters.

Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia și amenință Vestul cu arme nucleare - VIDEO

 

Încă 300.000 de ruși vor fi chemați pentru a servi ca parte a campaniei de mobilizare

 

Anunțul de miercuri cu privire la prima mobilizare publică a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial, în mijlocul a ceea ce Moscova numește operațiunea sa militară specială în Ucraina, a declanșat o goană către graniță a bărbaților eligibili și neliniște în rândul populației mai largi.

Oficialii au spus că încă 300.000 de ruși vor fi chemați pentru a servi ca parte a campaniei de mobilizare. Unele regiuni care se învecinează cu Ucraina în partea de sud și centrală a Rusiei, cum ar fi regiunea Kursk, sunt mari producători de cereale.

Putin a mai spus la întâlnire că Rusia este pe cale să recolteze o recoltă record de cereale de 150 de milioane de tone, inclusiv 100 de milioane de tone de grâu, în 2022.

Proteste masive în Rusia. Oamenii curajoși au ieșit în stradă să îi spună lui Putin că s-a umplut paharul: „NU RĂZBOIULUI!” - VIDEO

 

Vezi și 

 

Putin a ordonat deschiderea unui centru de recrutare la frontiera cu Georgia, exact pe unde fug rușii de armată

 

Rusia va deschide un centru de recrutare la punctul de trecere a frontierei Verhnii Lars, în Republica Osetia de Nord-Alania, singurul post de acest fel între Rusia şi Georgia, pe unde fug sute de ruşi care încearcă să evite mobilizarea pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina, a informat marţi Ministerul de Interne al acestei republici ruse, transmite EFE.

Decizia a fost luată la o reuniune cu şefii departamentului de transport, ai serviciilor de frontieră şi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Osetia de Nord, a informat agenţia oficială TASS.

„Un punct de recrutare va fi organizat curând în acest post de control”, a menţionat Ministerul de Interne al republicii ruse Osetia de Nord, a cărei capitală este Vladikavkaz.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel