Germania. Un muncitor român la sparanghel spune că managerul i-a obligat pe oameni să plece: „Dați-i drumul!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român care se află din luna martie la cules sparanghel în Germania a povestit cu ce dificultăți se confruntă. El susține că patronul polonez i-a pus pe români să-și facă bagajele și să plece în condițiile în care autogările și gările sunt închise în această perioadă.

„Patronul i-a obligat pe oameni să-și facă bagajele și să plece în perioada în care autogările și gările sunt închise. Cu ce să vină oamenii în țară? Fără niciun ban! Nici nu respectă perioada de carantină! Suntem un pericol pentru germani, nu? Nu-i interesează! Managerii spun că ”nu mă interesează, dați-i drumul!”. 

O femeie a spus că astăzi este prima zi de Paște și vrea să se roage pentru copilul ei. Nu îi interesează! A scos-o la muncă. De 20 de ani de când e firma asta nu a fost sărbătoare, nu a fost duminică. Șoferii sunt obligați să conducă continuu. 

Ne simțim vânduți! Nu avem pe cine să sunăm! Noi suntem într-un sat de lângă Ingolstadt. Un cuplu a fost dat afară fără niciun ban. Noroc că au găsit un număr de telefon, iar persoana respectivă le-a găsit alt loc de muncă”, a povestit românul.

 

„Dacă spui că nu mai ești în stare îți spune că îți dă amendă”

 

„Eu lucrez în hală unde se sortează sparanghelul, unde se ambalează și se expediază comenzile. Timp de o săptămână vreo 10 femei au căzut din picioare. Le-au dus în baracă și le-au lăsat acolo. Nu există niciun medic în caz de urgență!

În hală intrăm la ora 7, ne dă o pauză la prânz să mâncăm și ieșim apoi înapoi, chiar și noaptea. Am avut ieșiri și la 1 noaptea și la 2, iar dimineață trebuie să te prezinți iar la 7 la muncă. Dacă nu te prezinți vine și îți bate în baracă și spune ”hai la muncă”. Dacă spui că nu mai ești în stare îți spune că îți dă amendă 50 euro. Te taxează mereu!”, a mai spus o româncă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel