Muncitor român, mort în Italia, la câteva zile după ce a ajuns cu alți 14 conaționali la recolta de mere

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Muncitor ROMÂN, MORT în ITALIA, la câteva zile după ce a ajuns cu alți 14 conaționali la recolta de mere
Muncitor ROMÂN, MORT în ITALIA, la câteva zile după ce a ajuns cu alți 14 conaționali la recolta de mere

Un muncitor român, în vârstă de 60 de ani, a murit, ieri, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, în Tirano, provincia Sondrio, Italia.

Comunitatea din Tirano este tristă după moartea românului, întrucât, potrivit primarului Franco Spada, oamenii nu s-au mai confruntat de ceva timp cu un deces provocat de noul coronavirus. 

„Este cazul clasic Covid care nu este comunicat”, spune primarul „și degenerează, până la punctul de a-și pierde viața. Și foarte rău, dincolo de faptul că persoana respectivă este rezidentă sau nu a orașului, indiferent dacă este italian sau străin. Îmi pare rău pentru el, pentru familia lui, pentru întreaga comunitate”.

Muncitorul român a ajuns la Tirano cu câteva zile în urmă, cu alți 14 compatrioți, pentru a fi angajat ca lucrător sezonier la recolta de mere. Se stabilise, împreună cu soția care îl însoțea, într-un mic apartament din centrul istoric al orașului și vineri seară a început să se simtă rău, până când, duminică, a ajuns la Morelli di Sondalo cu o saturație mică. O situație extrem de compromisă care, din păcate, a dus la moartea sa ieri.

 

„Când a ajuns la spital era deja prea târziu”

 

O moarte care lasă un gust amar oamenilor din Tirano, „pentru că dacă situația ar fi fost comunicată la timp”, spune primarul, „cel puțin angajatorului sau chiar vecinilor, poate că cel mai rău lucru ar fi putut fi evitat, salvând o viață. În schimb, a așteptat prea mult și când a ajuns la spital era deja prea târziu”.

Investigațiile sunt efectuate în acest punct de către Mountain ATS. Românul ar fi putut contracta Covid în țară, pentru că în prezent nu există focare de coronavirus în Tiran.

„Avem doar cinci cazuri active”, precizează Franco Spada, „toate importate, care se regăsesc la persoanele care se întorc din țări, precum Moldova și Macedonia, din care este obligatoriu, la sosirea în Italia, să fie supus unui test. Toate situațiile izolate, sunt gestionate acasă și sunt sub control. Din acest motiv, cred că este puțin probabil ca românul să se fi infectat pe teritoriul nostru”.

 

Soția românului a ieșit negativ la testul Covid

 

„Avem tendința de a subestima simptomele și, de asemenea, de a ne teme, de a le raporta, de parcă Covid ar fi o greșeală”, mai spune primarul, „în schimb nu este așa. Nu trebuie să ne fie rușine și nici măcar să ne gândim la Covid ca la ceva care trece, ca și cum ar fi o viroză. În unele cazuri poate duce chiar la moarte. Deci să nu așteptăm, să nu pierdem timpul când ne confruntăm cu simptome suspecte. Să facem test și să-l raportăm medicului”.

Acum, trupul neînsuflețit al românului decedat se află la Morelli, de unde va fi repatriat pentru înmormântare, în timp ce Ats della Montagna a început o urmărire a contactelor, care nu este ușoară.

Soția românului mort, imediat testată, a fost negativă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel