Muncitor, îngropat de viu în timp ce făcea săpături pentru canalizare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Anchetatorii sunt în alertă după ce un muncitor a fost surprins de un mal de pământ, în timp ce efectua săpături pentru canalizare. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, iar pe firul anchetei au intrat și inspectorii de muncă.

Accidentul de muncă din Mureș s-a produs în timp ce se efectuau lucrări la rețeaua de canalizare a comunei Ceuaşu de Câmpie.

Din primele date ale Poliției, muncitorul, în vârstă de 48 de ani, în timp ce executa săpături la canalizare ar fi coborât în şanţul acesteia moment în care s-a surpat peste acesta un mal de pământ.  Din fericire, viața nu i-a fost pusă în pericol. A fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală, iar inspectorii de muncă trebuie să verifice, dacă e vina angajatului sau, a firmei care se ocupă de această lucrare.

Un muncitor din Mureș a fost surprins de un mal de pământ 

La fața locului, s-au deplasat și pompierii din Mureș, Ei sunt cei care, în fapt, l-au scos pe muncitor de sub malul de pământ.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului. Totodată, au fost sesizaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş", au informat reprezentanții IPJ Mureș.

Oficialii inspectoratelor de muncă din țară atrag atenția cu privire la respectarea măsurilor de securitate în muncă. Purtarea echipamentului de protecție poate face diferența dintre viață și moarte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel