Motive de îngrijorare pentru credincioși: Patriarhul Daniel nu a slujit în noaptea dintre ani, din motive de sănătate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române nu a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală în prima zi a anului 2023 din cauza problemelor de sănătate.

Pe 1 ianuarie 2023, Preafericitul Părinte Daniel ar fi trebuit să slujească împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, și cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a lipsit de la slujba religioasă. În lipsa lui, cei doi episcopi vicari au slujit alături de un sobor de preoți și diaconi.

Despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel a vorbit purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, se pare că Preafericitul Părinte Daniel nu a putut să slujească, deoarece este răcit.

„Părintele Patriarh este doar răcit, nu bolnav. E o nuanță importanta care e interpretabilă”, a precizat Bănescu, potrivit Antena3.

Potrivit lui Vasile Bănescu, Patriarhul Daniel a mers, după Crăciun, în câteva vizite la mănăstirile din județul Prahova, acolo unde a contactat o ușoară răceală.

Preafericitul Părinte Daniel are 71 de ani. El este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei, fiind ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel