Rezultat vot moțiune de cenzură. Parlamentarii au VOTAT

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Rezultat VOT Moțiune de cenzură guvern Dăncilă. Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost dezbătută şi supusă votului. Moțiunea a fost respinsă, numărul voturilor "PRO" fiind de 161.

Documentul este semnat de 163 de parlamentari şi a fost prezentat luni, într-o primă lectură, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Votul este secret cu bile. Pentru ca moţiunea să fie adoptată este nevoie de votul a 233 de senatori şi deputaţi. Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR sunt prezenţi, dar au anunţat că nu votează.

LIVE Text

Știridiaspora te ține la curent cu evenimentele importante din Parlament, din timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. 

15.11 Florin Iordache a declarat ședința închisă. 

15.10 MOȚIUNEA A PICAT! Guvernul Dăncilă supraviețuiește moțiunii de cenzură.

15.00 S-a încheiat votul. Revenim cu rezultatul.

14.26 Începe procesul de votare

14.14 Premierul Viorica Dăncilă: Ați jignit premierul României și ați pus etichete. Nu aveți dreptul să vorbiți în numele românilor. NU îmi dau demisia pentru că am certitudinea că România merge pe drumul cel bun

14.11 Traian Băsescu, atac la adresa lui Șerban Nicolae: ''A făcut progrese. Pentru un șofer să poată să vorbească 25 de minute, e mare lucru"

13.40 Senatorul PSD Șerban Nicolae preia cuvântul. "Mulți dintre dumneavoastră nici nu ați citit moțiunea".

13.24 Andrei Gerea, ALDE, preia cuvântul: "Iohannis este autorul moral al acestei moțiuni"

13.15 Kelemen Hunor preia cuvântul: "Grupul nostru NU va vota această moțiune"

13.08 Dan Barna, lider USR: "România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal și de un premier care are dificultăți să citească ce-i pun alții în față. Fiecare zi pe care cuplul Dragnea-Dăncilă o petrec la conducerea României este un dezastru"

13.02 Deputatul PNL Florin Roman: "Doamna Dăncilă, credeți în Dumnezeu? Alungați oamenii cinstiți din țară și o umpleți cu tâlhari și violatori. Pentru dumneavoastră, Dumnezeu înseamnă Liviu Dragnea!"

12.57 Florin Cîțu preia cuvântul: "Acest Guvern trebuie oprit astăzi!"

12.49 Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, a preluat cuvântul: "Românii nu vor fi solidari cu HOȚII! Vă vor sancționa".

12.44 Premierul a prezentat "performanțele" Guvernului în ceea ce privește lucrările de infrastructură. Parlamentarii AU APLAUDAT-O ironic pe Dăncilă. 

12.23 - Viorica Dăncilă își apără membrii Cabinetului.

12.17 - Premierul Dăncilă a preluat cuvântul. "Mărturisesc că mi-a fost foarte greu să înțeleg logica acuzațiilor"

12.00 - Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu NU sunt prezenți în sală

11.40 - s-a reluat ședința

- În timpul pauzei, parlamentarii USR au început să-i strige premierului: Rușine! Rușine!

- Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat că reprezentanţii Opoziţiei "nici măcar nu au cvorum şi încearcă golănii", el adăugând că "e o premieră când trei sau patru partide care depun moţiune de cenzură fug de propria lor moţiune".

11.00 - parlamentarii PSD au părăsit sala

10.55 - 10 minute pauză de consultări

10.40 - PNL a solicitat la începutul şedinţei plenului Parlamentului, în care este programată dezbaterea moţiunii de cenzură, suplimentarea ordinii de zi cu două declaraţii - una privind transpunerea recomandărilor Comisiei Europene în legislaţia privind Justiţia, iar alta referitoare la situaţia economică.

10.30 - 5 minute pauză de consultări

10.20 -  Roman Florin Claudiu, deputat PNL: "Sunt trupe de Jandarmi în Parlament și în afara lui. Vă baricadați în Parlament. Jandarmii stau în Parlament să apere PENALII!".

10.10 - a început ședința. Raluca Turcan preia cuvântul: "Parlamentul României este obligat să adopte o atitudine proactivă. Retorica antieuropeană trebuie sancționată (...) Premierul a stat ascuns până acum. Această dezbatere este vitală"

- Conducerea PNL a convocat o ședință joi dimineață înainte de moțiunea de cenzură din Parlament. Liberalii vor să vadă exact înaintea dezbaterii pe ce voturi se bazează la moțiune. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel