PSD boicotează moțiunea USR PLUS. Moșteanu: "Mâine o citim. Așa e normal"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuț Moșteanu a spus că joi în plenul reunit va fi citită moțiunea și i-a chemat pe toți cei care vor ca premierul Florin Cîțu să plece să o voteze. "PSD a boicotat de vineri seara 4 ședințe de Birou Permanent Reunit", a spus Moșteanu. 

Ionuț Moșteanu a atacat PSD, care, în opinia lui, "îi ține spatele lui Florin Cîțuși îl lasă agățat la Palatul Victoria".

„L-am auzit pe domnul Ciolacu șapte luni spunând că Florin Cîțu trebuie să plece și de vineri seara s-a ivit ocazia să facă ceva concret pentru a-l trimite acasă pe Florin Cîțu. Și atunci s-a încurcat în declarații, cu care au zăpăcit și propriul activ și votanții PSD. Dacă veți ca Florin Cîțu să plece, veniți să votați”, a spus Moșteanu.

Acesta a mai spus că de vineri seara PSD a boicotat 4 ședințe de Birou Pemanent Reunit pentru a nu permite intrarea firească în calendar a acestei moțiuni.

Moșteanu a precizat că președinții celor două camere un acționat legal, convocând pentru joi plenul reunit.

„Vor fi parlamentarii USR PLUS, vom citi moțiunea. Aceasta va intra în parcursul parlamentar, așa cum ar fi fost normal să fie de o săptămână aproape”, a mai spus Moșteanu, potrivit Mediafax.

Guvernul sesizează CCR în privința moțiunii de cenzură

 

Premierul Florin Cîțu anunță, miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința internă a PNL, că Guvernul va sesiza CCR pentru a se asigura că sunt respectate procedurile. „Noi ce am văzut și ce am primit, semnături în fotocopie, este inadmisibil. Curtea Constituțională e singura care poate spune dacă s-a respectat legea”, a declarat Florin Cîțu.

„Pot retrage moțiunea și să discutăm cu toții”, a adăugat premierul. Potrivit acestuia, dacă CCR va spune că moțiunea a fost depusă legal, „procedurile curg” în continuare. Moțiunea de cenzură semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS a fost transmisă, marți, Guvernului, chiar de către Ludovic Orban, care este și președintele PNL. Joi, urma să fie citită în plenul reunit al Parlamentului.

El a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile, iar aceasta a fost depusă vineri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel