Moscova trimite Ucrainei cadavrele luptătorilor de la Azovstal

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Moscova trimite Ucrainei cadavrele luptătorilor de la Azovstal. 

Rusia a început să expedieze la Kiev cadavrele luptătorilor ucraineni ucişi în fabricile de oţel Azovstal, unde ultima lor bătălie a devenit un simbol al rezistenţei împotriva invaziei Moscovei.

Zeci de cadavre de luptă recuperate din ruinele bombardate au fost transferate în capitala Ucrainei, unde se efectuează teste ADN pentru identificarea rămăşiţelor cadavrelor, a declarat Maksim Zhorin, comandant militar şi fost lider al batalionului Azov.

Nu este clar câte cadavre mai pot exista în uzină, care a fost lovită de forţele ruse de pe uscat, din aer şi de pe mare, potrivit Mediafax.

Soldații ucraineni care au rezistat aproape trei luni în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol și care s-au predat forțelor ruse ar putea fi supuși pedepsei cu moartea, a declarat luni un oficial separatist prorus.

„Pentru faptele comise de luptătorii din Azovstal este prevăzută pedeapsa cu moartea. Instanța va lua o decizie în privința lor”, a declarat Yuri Sirovatko, așa-numitul ministrul justiției al autoproclamatei Republici Populare Donețk, citat de agenția de presă RIA Novosti. Declarațiile au fost făcute la postul public de televiziune din Moscova: Russia 1.

În prezent sunt 2.300 de prizonieri ucraineni, potrivit oficialilor autoproclamatei Republici Populare Donețk.

Mii de luptători ucraineni capturaţi recent la Mariupol vor fi judecaţi de un „tribunal internaţional” din regiunea Doneţk

 

 

Mii de luptători ucraineni capturaţi recent de forţele ruse la Mariupol, port strategic la Marea Azov, urmează să fie aduşi în faţa justiţiei în regiune, potrivit liderului regiunii separatiste Doneţk, transmite marţi DPA.

Un ''tribunal internaţional'' va fi organizat pentru aceşti combatanţi ucraineni, care timp de mai multe săptămâni au opus o rezistenţă curajoasă în faţa forţelor ruse în combinatul siderurgic Azovstal, a declarat liderul aşa-numitei ''Republici Populare Doneţk'', Denis Puşilin, citat de agenţia de presă rusă Interfax.

Anunţul ar putea afecta speranţele reluării discuţiilor dintre Kiev şi Moscova consacrate eventualei încetări a ostilităţilor. Ucraina a solicitat în mod repetat ca luptătorii săi capturaţi la Mariupol să fie eliberaţi de Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri.

La trei luni de la începerea agresiunii militare în ţara vecină, forţele ruse încearcă să-şi apere poziţiile de la nord de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, pregătind o nouă ofensivă împotriva oraşului Sloviansk, situat mai la sud.

Potrivit unor surse ucrainene, operaţiunile ruse din zona oraşelor Severodoneţk şi Bahmut au fost sortite eşecului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel