„Moș Crăciun e șofer de TIR”. Familiile de români din diaspora, gest impresionant pentru camionagii: „Nu vă pot descrie bucuria lor. E magie pură!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Adriana Mureșan, șofer de tir, despre pericolele la care este expusă: „Aveam hoții lângă camion, dar poliția nu a venit”
Adriana Mureșan, șofer de tir, despre pericolele la care este expusă: „Aveam hoții lângă camion, dar poliția nu a venit”

Un gest impresionant înainte de Crăciun făcut de mai multe familii de români din diaspora: „Moș Crăciun e șofer de TIR”.

Un cuplul de români invită șoferii conaționali la o mâncare caldă tradițională de Crăciun.

„Eu și soția mea locuim în Scoția. Suntem români și păstrăm datinile românești. Dacă este cineva care face Crăciunul în cabina camionului sau la volan în Scoția, zona Perth, Stirling, Glasgow, Edinburgh, masa noastră avem plăcerea să o împărțim cu ai noștri concetățeni. Vă pot oferi transport de la parcare până la noi acasă și retur sau dacă nu puteți părăsi camionul/marfa ne oferim să venim noi și să mâncăm la roata camionului o mâncare caldă tradițională. Vreau să menționez ca nu fac video pe YouTube sau alte platforme. Crăciun Fericit la toată lumea”, a scris românul pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa”.

Şoferii români de TIR, aşteptaţi în casele conaționalilor din Diaspora, ca să nu stea singuri prin parcări de Sărbători

 

„Din tot sufletul venim la voi sau vă aducem la noi la masă”

 

Zeci de astfel de mesaje sunt pe grupul „Voluntari în Europa”. A fost dechisă și o hartă în care românii care doresc să ofere o masă caldă de Crăciun pot indica zona în care locuiesc pentru ca șoferii prinși de Crăciun pe drumuri să se oprească la ei.

„Nu putem ține locul familiei în ziua de Crăciun, dar cu o masă caldă, o vorbă bună chiar și un vin fiert putem să fim alături pentru cine se afla în zona Viterbo, Orte, Civita-Castellana (Italia). Noi locuim mai exact în Capranica, dar ne putem deplasa și în parcările apropiate. Doar că eu nu știu și nu cunosc parcările mari unde pot fi tiriștii parcați, așa că vă rog să dați un semn. Din tot sufletul venim la voi sau vă aducem la noi la masă. Sarbatori binecuvântate tuturor!”, a scris Simona pe grupul „Voluntari în Europa”.

3. -imagine fara descriere- (mos-craciun-e-sofer-de-tir--familiile-de-romani-din-diaspora--gest-impresionant-pentru-camionagii-nu-va-pot-descrie-bucuria-lor--e-magie-pura-2-2.jpg)

„Bună ziua! Locuiesc în Croația, sunt aproape de Koper (Slovenia) și Trieste (Italia). Dacă pot oferi o masă caldă de Crăciun aș fi foarte fericită”, a transmis și Ionela.

„Noi locuim în Volterra (Italia). Dacă este cineva care sărbătoreşte Crăciunul la volan sau în cabina camionului cu inima deschisă vă așteptăm la o masă caldă şi o vorbă bună”, a spus și Cristina.

Românii din Diaspora adoptă șoferii de TIR, de sărbători

 

Adriana Mureșan: „Nu vă pot descrie bucuria lor... e magie pură!”

 

Adriana Mureșan, o șoferiță româncă din diaspora și inițiatoarea grupului „Voluntari în Europa“, a postat fotografii cu mâncarea delicioasă pe care o va duce conaționalilor care sunt în parcări de Sărbători.

2. „Moș Crăci... (mos-craciun-e-sofer-de-tir--familiile-de-romani-din-diaspora--gest-impresionant-pentru-camionagii-nu-va-pot-descrie-bucuria-lor--e-magie-pura-2-1.jpg)

„Pentru că în zona unde locuiesc eu nu sunt mari parcări de camioane, mă pregătesc de mers în parcările unde sunt zeci de camioane oprite. Voi începe în Torrefarrera - Lleida și voi opri în toate parcările de pe A2 până la Cervera, apoi mă voi întoarce făcând același lucru. Sarmalele fierb încet, mâine fac cozonacii și restul bunătăților. Dacă vrea cineva să mi se alăture la colindat șoferii în parcări, accept cu bucurie, așa putem să ne coordonam mai bine cine ce poate duce și masa să fie și mai bogată! Anul acesta va fi a treia oară când mă duc, nu vă pot descrie bucuria lor... e magie pură! Surpriza, mulțumirea și încântarea când te apropii cu căciula de Moș Crăciun pe cap și îi inviți sa se servească din bunătățile aflate în portbagajul mașinii merită efortul! Moș Crăciun e șofer de TIR”, a transmis Adriana Mureșan.

FOTO: Facebook „Voluntari în Europa”/Adriana Mureșan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel