Momentul în care România a strălucit în toată lumea: 45 de ani de la nota zece obținută de Nadia Comăneci

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Pe 18 iulie 1976, o fetiţă de 14 ani uimea lumea sportului obținând prima notă 10 „absolut" a gimnasticii mondiale la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal. Nadia Comăneci a marcat momentulorganizând la Onești evenimentul „Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport”.

Duminică, 18 iulie, se împlinesc 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice, obținută de Nadia Comăneci la Olimpiada de Vară de la Montreal, 1976. Cu această ocazie, fundația al cărei președinte este însăși eroina de la Montreal a organizat cea de a treia ediție a evenimentului sportiv, dedicat copiilor, „Nadia Sports Experience - Pașaport pentru sport”, chiar în orașul ei natal, Onești.

Evenimentul se desfășoară în weekendul 17-18 iulie și propune un concept unic pentru copiii care iubesc sportul și mișcarea în aer liber: ocazia unei testări gratuite la 12 discipline sportive, cu posibilitatea selectării într-un program sportiv de performanță, dar și provocarea de a participa la activități de mișcare în aer liber, în familie, într-un cadrul organizat, sub îndrumarea unor antrenori sportivi.

Nadia Comăneci a venit la Onești

 

”Nadia Sports Experience este un festival dedicat în special copiilor, dar și părinților și bunicilor, iubitor de sport și mișcare în aer liber. Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm evenimentul Pașaport pentru Sport în Onești, chiar când se împlinesc 45 de ani de la Olimpiada de la Montreal. Regret nespus că nu pot fi prezentă la eveniment, dar situația pandemică mă împiedică să mă bucur alături de voi de aceste două zile de sport și mișcare. Vă încurajez însă să veniți în număr cât mai mare. Va fi o experiență unică, șansa de a testa nu doar un sport, ci chiar douăsprăzece discipline sportive, să descoperiți ce vă place și poate chiar viitoarea voastră carieră”, a declarat Nadia Comăneci, președinte al Fundației ce îi poartă numele.

Copiii participanți au primit un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată au primit o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin șapte ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii au fost răsplătiți cu premii surpriză.

Ziua de duminică a fost dedicată activităților distractive de mișcare pentru întreaga familie, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel