Moldovean, care mergea în Franţa, reţinut la frontiera României. Avea o comoară ascunsă într-o platformă pentru tractări auto 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
remorca_auto_tigari_ascunse
remorca_auto_tigari_ascunse

Un moldovean, în vârstă de 30 de ani, intenționa să ajungă în Franța cu mii de țigarete, tăinuite într-o platformă pentru tractări auto. Potrivit informației, cazul a fost înregistrat în data de 25 noiembrie 2020, la postul vamal Giurgiulești, pe sensul de ieșire din țară.

 

 

 

La trecerea de frontieră s-a prezentat un ”Mercedes Sprinter”, ce tracta o platformă pentru transport auto. Șoferul se deplasa din Republica Moldova în Franța, declarând în scris că nu are bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal. În baza analizei de risc și a informațiilor oferite de SIS, vameșii și polițiștii de frontieră au efectuat un control fizic minuțios al ansamblului de vehicule.

Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat circa 19.000 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau ascunse într-un spațiu greu accesibil, amenajat prin modificarea construcției remorcii. Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană, transmite SafeNews.mdcu referire la Știri.md.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar remorca a fost indisponibilizată. Serviciului Vamal continuă investigațiile în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel