Moderna: Vaccinul împotriva COVID-19 are potenţial de a asigura o imunitate durabilă

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Compania Moderna susține că vaccinul pe care l-a dezvoltat împotriva COVID-19 are potenţial de a asigura o imunitate durabilă pentru toate grupele de vârstă.

Conform companiei Moderna, o scrisoare către editorul New England Journal of Medicine a publicat date interimare din Faza 1 a studiului mRNA-1273 condus de Institutul Național de Sănătate (Național Institute of Health).

Această scrisoare a demonstrat că în ziua 119 (la 3 luni după a două doză de 100 μg), anticorpii se regăsesc la un nivel ridicat în toți participanții la studiu, cu rezultate similare în toate grupurile participante (18-55, 56-70 și 71+).

Moderna preconizează a avea între 100 și 125 de milioane de doze disponibile la nivel global în primul trimestru al lui 2021 (85-100 de milioane dintre aceste doze disponibile în Statele Unite și 15-25 de milioane de doze disponibile în afară Statelor Unite).

Acest număr preconizat include cele între 500 de milioane și 1 miliard de doze pe care Modernă se așteaptă să le producă la nivel global în 2021.

„Aceste date interimare sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizatori de durată în toate grupele de vârstă, inclusiv la adulți vârstnici [..] Aceste date ne oferă și mai mult optimism și speranța în nivelul înalt de eficientă în prevenirea bolii COVID-19, demonstrat de mRNA-1273, va fi unul de durată", declară Tral Zaks, doctor în medicină, Chief Medical Officer al Moderna, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy