Moderna cere FDA autorizație pentru vaccinarea copiilor sub 6 ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Moderna a declarat că a cerut autorităților de reglementare din SUA să autorizeze vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta sub 6 ani, ceea ce ar însemna că va fi primul vaccin pentru cei sub 5 ani.

Vaccinul de la Pfizer - BioNTech este deja autorizat pentru copiii de peste 5 ani. Rezultatele studiilor folosite de Pfizer pentru copiii între 2 și 4 ani au arătat un răspuns imunitar mai slab față de cel al adulților. Compania a anunțat că va reveni curând cu date noi.

Directorul medical al Moderna, Paul Burton, și-a arătat îngrijorarea că nu există niciun vaccin pentru cei sub 5 ani. Studiile publicate în martie de compania pe care o conduce au arătat că vaccinul este sigur și generează un răspuns imun similar la copiii mici ca și la adulți. De asemenea, directorul medical nu a avansat un interval de timp pentru momentul în care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente ar trebui să ia în considerare cererea de autorizare.

Producătorul vaccinului a declarat că două doze au o eficiență de 37% în prevenirea infecțiilor la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani și de 51% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani.

Anthony Fauci a afirmat pentru media din SUA că speră ca FDA să revizuiască datele vaccinul Pfizer-BioNTech, alături de cele de la Moderna pentru aceeași grupă de vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel