Miting 10 august. Mesaj emoținant: Eu vin din Teleorman cu banii de cărți pentru copil

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
protest
protest

Un teleormănean, care a anunțat că va veni la miting pe 10 august, a transmis un mesaj emoționant pentru români. 

Mesajul unui teleormănean, Relu Voicu, despre participarea la mitingul din 10 august a atras zeci de distribuiri și peste 100 de comentarii pe pagina de socializare. 

"Am ezitat un pic, în primul rând din raţiuni materiale: nu vin de la Piaţa Obor, Piaţa Reşiţa, Piaţa Gorjului sau de la Republica – ca să notez doar câteva extremităţi bucureştene, de unde este totuşi destul de uşor să urci într-un 336, de exemplu, să cobori după nişte staţii la Universitate, mai nişte paşi de relaxare şi, gata, eşti în Victoriei.

Eu vin din comuna Scrioaştea, jud. Teleorman: 
merg cu rata/microbuzul sau pe jos până la gara din Roşiori de Vede (vreo 7km), apoi iau trenul – personal, că e mai pe tradiţional ieftinescu, merg peste vreo 2 ore jumate, ajung în gara Basarab, de aici iau metroul pt. Victoriei, o staţie. Treaba asta făcută dus-întors. Mă costă în jur de vreo 50 de lei…cu apa şi ceva simbolic de mâncare zic să vin de acasă :)", scrie Relu Voicu.

" ştiu că vin DEGEABA! "

"* Alţii vin de la mii de kilometri: mă-nclin!

Nu-i vreo sumă deosebită, 50 lei, dar totuşi, pentru mine cam e - am strâns ceva bani pentru o listă de cărţi, pentru copil şi pentru mine. Asta a fost marea mea dilemă: ce fac, sacrific cărţile, mai ales pentru copil sunt foarte importante, risc să nu le mai găsesc sau cine ştie când voi mai avea eu banii…

EVIDENT, am ales să vin în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018. E o datorie de conştiinţă, şi atât.

Al doilea motiv pt care am ezitat – ştiu că vin DEGEABA! 
Noi toţi vom veni mâine degeaba. Mai trist e că absolut toţi ştim asta. Dar vedeţi, poate tocmai ăsta o fi şi farmecul, cum spunea Pascal – omul e pe deplin conştient de fragilitatea sa, ştie că de multe ori Visul e prea sus, prea de neatins, ca soarele, dar gândul lui tot bate mereu într-acolo! Până când va da cu tâmpla de stele, şi-napoi, de asfalt. Şi cumva, visul e împlinit.

Oameni buni, trebuie să venim! De ce?...cine simte nevoia de explicaţii, sigur nu va veni, niciodată! Şi nicio explicaţie din lume pe el nu-l va convinge, el e un fel de dumnezeu pe pământ, ce să-i desenezi tu Lui!

Stindardul meu principal sunt Educaţia şi Justiţia, în această ordine. Dar justiţie NU în termeni ciordăcheşti, iohanniceşti sau koveşeşti, ci în termenii principiului suprem:

FIAT IUSTIŢIA, PEREAT MUNDUS! – “să se facă dreptate, de-ar fi să piară lumea!”

O CHESTIUNE DE CONŞTIINŢĂ ŞI DEMNITATE!" a încheiat mesajul teleormăneanul. 

(w670)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel