Miracol după șase zile de la dezastru: O femeie şi un copil, scoşi în viaţă de sub dărmâturi, duminică, de o echipă din El Salvador

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Miracol după șase zile de la dezastru - O femeie şi un copil, scoşi în viaţă de sub dărmâturi, duminică, de o echipă din El Salvador
Miracol după șase zile de la dezastru - O femeie şi un copil, scoşi în viaţă de sub dărmâturi, duminică, de o echipă din El Salvador

O femeie şi un copil au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături duminică, la şase zile după cutremurul din Turcia, de o echipă de salvadorieni la Sehit Aileleri (sud), a anunţat preşedintele salvadorian, Nayib Bukele, notează AFP.

"Echipa de salvatori din El Salvador, cu sprijinul colegilor turci, tocmai au reuşit salvarea a doi supravieţuitori, o femeie şi un copil, după mai bine de 150 de ore petrecute sub dărâmături", a scris preşedintele Bukele pe Twitter.

Este vorba despre Melih Efe Ozcan, un copil de aproximativ 5 ani, şi Deniz Dal, o femeie de aproximativ 30 de ani, care au fost internaţi în spital, a adăugat el.

Preşedintele a ataşat mesajului său o scurtă înregistrare video în care se poate vedea un copil nemişcat scos de sub dărâmături de salvatorii salvadorieni şi aşezat pe o targă, în timp ce se aud strigăte şi plânsete ale persoanelor aflate la faţa locului.

Cutremur în Turcia. Supraviețuitorii, tot mai furioşi pe Guvern: „Mă tem că o să fiu arestat pentru că spun asta”

Apoi se poate vedea momentul în care o femeie, care reuşeşte să-şi mişte braţele, este scoasă la rândul său înainte să i se fixeze un guler ortopedic şi să fie întinsă pe o targă.

Salvarea a avut loc duminică dimineaţă sub dărâmăturile clădirii Ebrar Sitesi Hazal Apartmani din Sehit Aileleri, comuna Kahramanmaras, în sudul Turciei, potrivit preşedinţiei salvadoriene.

"Autorităţile au făcut cunoscut că minorul prezenta semne de hipotermie", potrivit sursei.

Cutremur în Turcia și Siria: Bilanțul morților se apropie de 30.000. Peste 100 de constructori, arestați

El Salvador a trimis miercuri în Turcia o echipă de salvare alcătuită din 100 de membri în Turcia, dintre care 58 de specialişti în căutare şi salvare, 42 de pompieri şi medici şi mai mulţi câini. 
Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a depăşit duminică 33.000 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel