Minore românce, obligate de o familie din Iași să se prostitueze în Anglia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei membri ai clanului interlop Gangal au fost condamnați definitiv de magistrații ieșeni. Curtea de Apel Iași a respins recent apelurile formulate de Constantin, Bogdan și Gabriela Gangal. Cei 3 fuseseră pedepsiți de Tribunalul Județean pentru trafic de persoane.

Gabriela Gangal (48 de ani) a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, în timp ce ceilalți doi membri ai clanului au fost condamnați la 7 ani și 8 luni de temniță, respectiv 6 ani de pușcărie. Acuzațiile aduse în acest caz au fost cele de trafic de persoane și trafic de minori.

Cei 3 membri ai clanului Gangal au fost trimiși în judecată pe 31 octombrie 2019. Astfel, Constantin, Bogdan și Gabriela Gangal au fost acuzați de trafic de persoane și trafic de minori.

„În perioada iunie-octombrie 2018, împreună cu alții, inculpatul a recrutat-o prin inducere în eroare și, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla, a transportat-o, transferat-o și exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției în municipiile Iași și București pe persoana vătămată minoră D.B. Totodată, în perioada iulie – decembrie 2018, împreună cu alții, a recrutat-o prin inducere în eroare, și profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla, a primit-o și a transportat-o în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției, exploatare ce a avut loc ulterior în mai multe orașe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester și Preston) pe persoana vătămată F.F.”, au afirmat oamenii legii, potrivit BZI.ro

Minore românce, obligate de un clan din Iași să se prostitueze în Anglia

 

Ei au adăugat că, și în cazul celorlalți doi inculpați, situația este similară. Aceștia ar fi ademenit diverse tinere pe care le-au convins să practice prostituția fie în Iași, fie în București, fie în Anglia. După o sesizare, anchetatorii au efectuat cercetări și i-au dus pe suspecți la audieri. Acolo, cei 3 membri ai clanului Gangal (cei doi soți și fiul lor – n.r.) au negat comiterea faptelor.

Anchetatorii afirmă că, deși, la început, una dintre victime era confuză, Gabriela Gangal i-a indicat ce trebuie să discute cu clienții și ce tarife trebuie să perceapă în schimbul relațiilor sexuale, respectiv de 200 de lei un act sexual (oral, normal) cu finalizare și 400 de lei pe oră, ambele protejate.

„Persoana vătămată a indicat faptul că, în perioada în care a locuit cu familia Gangal, a asistat la mai multe discuții dintre membrii acesteia din care a reieșit faptul că ei se ocupau de traficul de persoane de mai mult timp, atât în România, cât și în Anglia sau Germania. După circa două săptămâni, persoana vătămată a fost mutată într-un apartament din cartierul Galata, unde a practicat prostituția în folosul grupării infracționale. Aceasta a menționat faptul că, în apartamentul respectiv, mai practicau prostituția și alte fete”, au subliniat anchetatorii.

Oamenii legii spun că au fost date anunțuri matrimoniale pe site-uri precum publi24.ro.

Continuare, pe BZI.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel