Minoră violată, șantajată și obligată să se prostitueze de doi nemțeni

Eduard Pascu |
Data publicării:

Doi tineri de 19 şi 22 de ani au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Neamţ după ce ar fi racolat o minoră prin metoda ”lover-boy” pe care ar fi obligat-o să se prostitueze şi ar fi violat-o.

"La data de 26.08.2021, procurorii DIICOT Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol şi ameninţare. În fapt, s-a reţinut că unul dintre inculpaţi, prin folosirea metodei 'lover-boy', a ademenit o persoană vătămată minoră, pe care, în perioada iulie-august 2021, a exploatat-o în scopuri sexuale, respectiv a transportat-o în mai multe rânduri în incinta unui local din municipiul Piatra-Neamţ, ocazie cu care a constrâns-o să danseze îmbrăcată în mod sumar pentru persoanele din incinta acelui local, acesta primind în schimb băuturi alcoolice. De asemenea, cel de-al doilea inculpat a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată minoră să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane de pe raza judeţului Neamţ", se arată într-un comunicat al DIICOT Neamţ.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 4 spre 5 august 2021, după ce anterior au bătut-o şi au amenințat-o, inculpaţii au întreţinut raporturi sexuale prin constrângere cu persoana vătămată minoră.

Potrivit IPJ Neamţ, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT Neamţ, au efectuat patru percheziţii în judeţ, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, un hard şi înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere, iar în urma probatoriului administrat, faţă de doi bărbaţi cu vârste de 19 şi 22 de ani procurorul a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, viol şi ameninţare.

Ulterior, Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel