Ministrul Vela: Poliţia Română se dotează cu pistoale Beretta de ultimă generaţie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţia Română se dotează cu armament nou - pistoale Beretta de ultimă generaţie, a anunţat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (...) Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii", a spus Marcela Vela, la un eveniment de prezentare a noilor achiziţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în cazul poliţiştilor.

El a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta. Acesta a transmis că infracţionalitatea ''nu stă pe loc'', ci se modernizează. "Au maşini de ultimă generaţie infractorii, armament de ultimă generaţie şi poliţiştii noştri aveau pistoale Makarov sau Carpaţi din 1974, ceea ce ducea la o confruntare inegală între forţele poliţieneşti şi zona criminogenă", a arătat Marcel Vela.

 

Preţul de achiziţie a unui pistol Beretta este de 1.940 de lei cu TVA



Potrivit ministrului, dotarea Poliţiei va continua. "Suntem în faza în care am achiziţionat şi camere de luat vederi şi bastoane cu şocuri electrice şi veste antiglonţ, antiînjunghiere, căşti de protecţie, tot ceea ce ţine de o dotare normală pentru un poliţist care se angajează într-o luptă în care poate chiar să-şi rişte viaţa", a afirmat Marcel Vela. El a precizat că preţul de achiziţie a unui pistol Beretta este de 1.940 de lei cu TVA. Ministrul a menţionat că mai sunt nevoi în privinţa dotărilor, nu doar la Poliţia Naţională, ci şi la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie.

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Liviu Vasilescu, a spus că îmbunătăţirea condiţiilor de muncă reprezintă o prioritate a managementului acestei instituţii. "IGPR a semnat un contract de achiziţie pentru 25.000 de astfel de pistoale (Beretta - n.r.). Primele 5.000 au fost deja recepţionate şi vor distribuite colegilor din teritoriu, după reinstruirea pe linia folosirii acestui tip nou de armament", a adăugat Liviu Vasilescu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel