Ministrul Turismului din Grecia, avertisment pentru români: „Nu e o vară ca toate celelalte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministrul Turismului din Grecia, Haris Theoharis, a vorbit, la Digi 24, despre testele care se fac la graniță, formularul care trebui completat atunci când vreți să plecați spre Grecia, ce se întâmplă în cazul în care sunteți testat și când se vor redeschide celelalte vămi de la granița bulgaro-elenă.

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor. Deocamdată, însă, Promachonas e principalul punct de tranzit pentru turiști.

Când se formează cozi și apar probleme încercăm să venim cu soluții de moment. Pentru că sunt abia primele zile, încercăm să fim flexibili. Dar după o vreme, când oamenii vor cunoaște exact care sunt regulile, acestea vor fi implementate cu mai mare strictețe. Le sugerez celor care vin din România să meargă pe la Promachonas”, a spus Theoharis, la Digi 24.

 

Haris Theoharis: „Cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei”

 

„Folosim testarea selectivă, algoritmul are nevoie de mai multe date ca punct de plecare pentru a calcula cu mai multă acuratețe cine va fi testat și cine nu. Am adunat aceste informații în zilele precedente de la alți turiști care au avut posibilitatea să vină cu avionul în Grecia. Pe măsură ce zilele trec și vom obține mai multe date vom putea să fim mai selectivi și mai avizați în felul în care vom face testarea. Problema aceasta va apărea doar în primele zile.

Dacă un grec se întoarce din România are aceleași șanse să fie testat precum un român. Așadar nu e vorba despre cetățeni, ci despre țara de unde vin și despre cum evoluează situația acolo.

Nu spunem că oamenii trebuie să se izoleze. Dacă cineva este testat, atunci trebuie să fie prudent. Până la urmă toată lumea trebuie să fie prudentă, e un an ciudat, trebuie să fim precauți acasă și trebuie să fim precauți în țările unde mergem în vacanță. Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost. Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei. Până la urmă e o chestiune de bun simț. Nu vreau ca cineva să se simtă sau să creadă că există vreun soi de izolare sau carantină, nu există așa ceva”, a mai adăugat ministrul grec.

 

Ministrul Turismului din Grecia: „Drumul cu mașina va fi mai lung”

 

„Fără îndoială, nu e o vară ca toate celelalte, e un lucru valabil pentru toate țările. Împărtășim aceleași greutăți cu restul lumii și încercăm să distribuim această povară în cel mai bun mod posibil. Vom face tot ce ne stă în putință să deschidem cât mai curând alte variante de tranzit și să limităm problemele cu care se confruntă turiștii. Dar deocamdată cei care își fac planuri trebuie să ia în considerare că drumul cu mașina va fi mai lung.

Îi îndemn pe oameni să completeze formularul online înainte de a ajunge în Grecia, înainte de ajunge la graniță, pentru că deși suntem flexibili cu cei care nu au completat formularul, din păcate cei care nu au făcut-o vor fi testați cu toții. Așa că cea mai simplă variantă e să completeze formularul din vreme astfel încât procesul de selecție să fie inițiat, iar unii să evite testarea”, a conchis Theoharis.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel