Siegfried Mureșan: Ministrul Teodorovici, prestaţie slabă la Bruxelles

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a criticat prestația ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici,  la ședința Comisiei afaceri economice și monetare, şedinţă în care a prezentat prioritățile Președinției române a ECOFI.

 

Foarte slabă prestația din această seară a ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în Parlamentul European. Să vă explic de ce! În calitatea sa de președinte în exercițiu al Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) ale UE, ministrul Teodorovici a venit în seara asta în fața noastră, a membrilor Comisiei afaceri economice și monetare (ECON) din Parlamentul European, pentru a prezenta prioritățile Președinției române a ECOFIN pentru următoarele 6 luni.

A «reușit», în schimb, în primul rând, să rateze toate șansele de a lua o poziție publică în avantajul României pe dosare extrem de importante precum Fondul Monetar European, capacitatea bugetară a zonei euro și Funcția Europeană de Stabilitate a Investițiilor. L-am întrebat chiar eu despre cum vede Președinția română aceste dosare tocmai pentru a-i da oportunitatea să vorbească despre ceea ce e important pentru România și să pună țara noastră în centrul atenției. A ratat această oportunitate. S-a limitat la răspunsuri vagi fără consistență și relevanță politică.

"Mai mult, a generat confuzie în rândul colegilor de comisie. La întrebarea mea privind poziția Guvernului României pe dosarul referitor la Fondul Monetar European, Teodorovici a dat un răspuns vag, dar care arăta o contradicție cu poziția Comisiei Europene, instituția care a propus dosarul. Când un alt coleg din Parlament l-a rugat să ia o poziție politică și să clarifice dacă poziția Guvernului României și a Președinției române a Consiliului diferă de cea a Comisiei, a evitat răspunsul. Nici nu și-a dat seama de contradicția dintre generalitățile lui și poziția Comisiei., a scris Siegfried Mureșan, luni pe Facebook.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel